Iarna e aproape și avem poftă de mâncăruri calde, hrănitoare și consistente, pline de nutrienți, care să țină foamea și frigul la distanță. Cei mai mulți români preferă ciorba, însă puțini sunt cei care ştiu să o prepare corect. Dacă îți dorești ca aceasta să iasă perfect, rămâi alături de noi pentru a afla cele mai ascunse secrete ale acestui fel de mâncare.
Când vine vorba de mese reconfortante, ciorba este una dintre cele mai bune opțiuni. Aceasta este extrem de hrănitoare și de sănătoasă, fie că este vorba despre ciorba de legume, pasăre sau chiar porc. Atâta timp cât este preparată corect, fără aceste ingrediente.
Greșeala pe care mulți o fac când pregătesc acest preparat delicios este adăugarea leuşteanului. Ei bine, află că acest ingredient nu este bun pentru toată lumea.
Conform specialiștilor în medicină, leușteanul conține foarte multă quercetină. Acesta se numără printre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal și are o putere de acțiune anti-oxidantă foarte puternică de modulare a sistemului imunitar.
Însă, această substanță are și plusuri. De exemplu, quercetina are o acțiune anti-inflamatoare, anti-aterogenetică, dar și proprietăți anti-cancerigene.
Frunzele de leuștean mai conțin și uleiuri volatile aromatice, dar și vitaminele A și C. Cu toate astea, nici marii bucătari nu încurajează folosirea leușteanului în exces. Aceștia susțin că-i strică gustul preparatului.
Citește și Cu ce se acrește ciorba de legume. Ingredientul care o face delicioasă!
Un alt ingredient care nu este recomandat este sarea. Potrivit bucătarilor, aceasta nu se adaugă în exces, deoarece strică tot gustul preparatului.
O altă regulă este să nu o adaugi încă de la început. Dacă sărezi ciorba încă de când pui totul la fiert, odată cu procesul de fierbere lichidul va scădea, iar la final te vei alege cu un preparat mai sărat decât ți-ai fi dorit. Adaugă sare și piper abia când ciorba este aproape gata, mai exact cu aproximativ 10 minute înainte de a o da de pe foc.