Carnea de pui este una dintre cele mai frecvent folosite alimente în diferite preparate, numai că puțin cunosc cum se fierbe aceasta corect, pentru a obține ciorbe sau supe delicioase. Multe gospodine fac o greșeală pe care neapărat trebuie corectată. Sfaturi importante pentru pregătirea supelor sau ciorbelor.
Deși sfaturile din cărțile de bucate sunt numeroase, există câteva reguli de bază ce trebuie urmate atunci când te hotărăști să prepari o supă sau o ciorbă pe bază de pui.
Supa de pui, este cunoscută nu doar pentru savoare, ci și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Totuși, chiar dacă este un fel de mâncare extrem de comun, puține gospodine știu cum se fierbe, de fapt, carnea de pui pentru a obține ciorbe sau supe delicioase.
În trecut aceste preparate se realizau din resturile puiului, după ce erau gătite părțile principale în alte preparate. Astăzi se poate folosi și puiul întreg, aceasta fiind și recomandarea specialiștilor pentru a obține o supă echilibrată ca aromă și conținut de grăsime. Totodată, un detaliu important este să fierbi puiul la foc mic, pentru a obține o carne albă savuroasă la final. De asemenea, astfel vei putea găti bucățile în mod uniform. Este bine să fierbi carnea de pui separată, într-o altă cratiță, și să adaugi sare în apă. Astfel vei putea să aduni mai ușor spuma cu toxinele rezultate din fierbere. Nu te sfii să folosești rădăcinoase din belșug. Țelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și morcovul vor da un gust deosebit preparatului tău.
Pentru ca supa sau ciorba de pui să fie un univers de savoare în farfurie, se recomandă folosirea de ingrediente proaspete la preparare. Totuși, unele gospodine aleg să condimenteze preparatul cu unele cubulețe de concentrat de supă. Acestea par să adauge un plus de aromă, însă în realitate vin la pachet cu substanțe nocive. Sarea în exces și conservanții artificiali sunt de evitat pentru un organism sănătos.
Poți alege să folosești apa în care a fiert carnea de pui, pe care o strecori de spumă până când devine limpede. De asemenea, dacă preferi ciorbele acrite cu borș, încearcă să îl eviți pe cel la plic. Borșul instant vine și el la pachet cu ingrediente deloc sănătoase. În schimb, alege acel borș la sticlă, preparat din tărâțe, ori acrește ciorba cu zeamă de lămâie sau oțet.