Nu mai arunca resturile de săpun. Au întrebuințări nebănuite, iată ce poți face

Badea Violeta 07.12.2022, 08:38
Nu mai arunca resturile de săpun. Au întrebuințări nebănuite, iată ce poți face

În multe gospodării, săpunul se consumă foarte repede. În cele din urmă, tot ceea ce rămâne este o bucată de mărimea unei monezi de 50 de bani sau câteva așchii lipite de marginea săpunierei. Dar înainte de a arunca la gunoi acele bucăți rămase, ia în considerare salvarea și reutilizarea lor în aceste moduri creative.

Întrebuințări ale resturilor de săpun

Există numeroase modalități de a folosi resturile de săpun. Poate cel mai la îndemână este să le pui într-un săculeț cu cordon realizat din sisal, o fibră din planta de agave.

La duș, poți umezi săculețul cu săpun și îl poți utiliza pe corp ca de obicei, la fel ca și cum ai folosi un burete de baie. Totodată, resturile de săpun pot împrospăta sertarele.

Tot ceea ce trebuie să faci este să le înfășori într-o cârpă curată și să le introduci în sertar. Parfumul lor va ajuta la împrospătarea sertarului și va menține mirosul proaspăt al hainelor.

De asemenea, poți adăuga resturi de săpun răzuite în apă pentru a face săpun lichid. Pentru un parfum mai puternic, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale care să completeze săpunul.

În plus, bărbații pot folosi resturile de săpun atunci când se bărbieresc. Acestea spumează foarte bine și oferă același finisaj neted ca și crema de ras.

Citește și De ce să ţii săpunul de mâini pe un burete. Sigur nu te-ai fi gândit la aşa ceva!

Intrebuintari resturi de sapun
Intrebuintari resturi de sapun

Ce mai poţi face cu resturile de săpun

  • Fă o baie relaxantă

De ce să risipești bani pe uleiuri de baie? Radeți niște săpun parfumat în apă caldă pentru o seară relaxantă.

  • Folosește-le în loc de cretă

Dacă ai de cusut ceva, este recomandat să marchezi liniile pe țesătură cu săpun. Acestea vor fi clare și uniforme, apoi le vei putea îndepărta cu ușurință.

  • Pentru ochelari

Șterge lentilele cu apă și săpun pentru a nu se aburi la frig.

  • Pentru decor de sărbători

Utilizează resturile de săpun pentru a lipi fulgii de zăpadă de hârtie pe fereastră, iar după sărbători, îndepărtează-i fără piedici.

Citește și A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun de vase. E cel mai tare truc pentru grădină!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...