A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun de vase. E cel mai tare truc pentru grădină

Ioana Bucur 12.05.2022, 08:56
A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun de vase. E cel mai tare truc pentru grădină

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu săpun de vase? Soluția obținută are efecte spectaculoase și ne va scăpa de o problemă cu care se confruntă mulți dintre cei care locuiesc la casă. Știm prea bine cât efort este necesar pentru a crește plante și flori ce să ne aducă zâmbetul pe față de fiecare dată când ieșim în curte și că lista problemelor și dăunătorilor nu este deloc scurtă. Află care este trucul pentru grădină ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal.

De ce ar trebui să amestecăm bicarbonat de sodiu cu săpun de vase

Ieftin, ușor de găsit, bicarbonatul de sodiu este elementul vedetă al trucurilor pentru casă, fiind asul din mânecă al tuturor gospodinelor care nu sunt dispuse să și umple coșurile de cumpărături cu produsele de curățenie de pe rafturile magazinelor, care vin la pachet și cu prețuri destul de mari.

Folosit în combinațiile potrivite, ne poate scăpa de numeroase probleme din casă, de la mirosurile neplăcute, pete dificile de pe haine sau covoare, chiar și gândaci. De această dată, vom vorbi despre cât de util este în afara casei, mai exact, în grădină.

Puțini știu că bicarbonatul de sodiu are și efect fungicid, putând să prevină apariția și dezvoltarea mai multor tipuri de ciuperci care pot afecta plantele. Este indicat și pentru flori, fructe și legume.

Dacă este aplicat în mod regulat pe toată durata primăverii, poate reduce la minimum mucegaiul cenuşiu, o boală provocată de Botrytis Cinerea. Această ciupercă duce la degradarea florilor şi fructelor şi atacă în special plantele ornamentale, căpşunile, viţa de vie, roşiile sau trandafirii.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun de vase. E cel mai tare truc pentru grădină

Cum se prepară soluția

Soluția pentru grădină pe bază de bicarbonat de sodiu se prepară foarte ușor, lista de ingrediente fiind scurtă:

  • trei litri de apă
  • o lingură bicarbonat de sodiu
  • o lingură săpun de spălat vase / săpun horticol
  • o lingură ulei horticol
  • un recipient pentru pulverizare

Cele patru ingrediente se amestecă bine până când se dizolvă complet și se obține o soluție omogenă pe care o vom turna apoi în recipientul cu mecanism pentru pulverizare. Înainte de fiecare utilizare, trebuie testat pe o mică parte a plantei, ca să te asiguri că nu vei avea parte de vreun efect nedorit.

Fungicidul obținut din de bicarbonat de sodiu și săpun de vase trebuie aplicat pe întreaga parte aeriană a plantei, în special pe frunze. Îl poţi utiliza de două ori, pe săptămână, însă nu în zile cu temperaturi ridicate sau însorite. În plus, nu uita să diluezi bine soluţia înainte de utilizare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...