Nu a mai apucat să îşi îndeplinească visul. Care a fost, de fapt, ultima dorinţă a lui Ion Dichiseanu. Ţi se rupe sufletul

Iancu Andreea 21.05.2021, 13:24
Nu a mai apucat să îşi îndeplinească visul. Care a fost, de fapt, ultima dorinţă a lui Ion Dichiseanu. Ţi se rupe sufletul

Românii care l-au apreciat pe Ion Dichiseanu, întreaga lume artistică și membrii familiei sunt triști după vestea că actorul, celebru pentru rolul din filmul „Toate pânzele sus” a trecut în neființă. Deși regretatul artist s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, el mai avea încă multe lucruri de făcut, fiind o persoană extrem de energică, în ciuda anilor din buletin. A iubit cu patos, a trăit intens și a jucat teatru și film o viață întreagă, însă nu a apucat să își îndeplinească visul. Înainte de a trece la cei drepți, Ion Dichiseanu a dezvăluit care era ultima sa dorință.

Ultima dorință a lui Ion Dichiseanu. Actorul nu a mai reușit să și-o îndeplinească

Ziua de 20 mai va rămâne în amintirea familiei lui Ion Dichiseanu drept una dintre cele mai triste, după ce regretatul actor se stingea din viață ieri, la vârsta de 87 de ani. Celebrul „Căpitan Vaillant” a ridicat „Toate pânzele sus”, deși mai avea multe misiuni importante. În urmă cu câteva luni, înainte ca Ion Dichiseanu să ajungă internat în spital din pricina unor probleme de sănătate, el a dezvăluit care este ultima sa dorință. Din păcate, el nu a mai avut timp să o împlinească.

Care era ultima dorință a lui Ion Dichiseanu
Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu îi făcuse o promisiune de ziua de naștere a actorului

Actorul a avut o personalitate savuroasă, mereu zâmbitor și plin de energie frumoasă, a trăit intens până în ultima sa clipă de viață. Chiar dacă pe 20 octombrie a aniversat 87 de ani, actorul avea planuri mari. Acesta urma să joace un ultim rol într-un film inedit, în regia lui Cristian Radu Nema, care îi făcuse o propunere emoționantă. Pe de altă parte, ultima sa dorință a fost să călătorească prin Europa cu un Mercedes decapotabil, promis cadou de fiica sa, Ioana, după cum chiar Dichiseanu menționa într-o emisiune TV.

Am primit deja și cadouri, multe, sticle de tot felul, eșarfe, parfumuri, cămăși, pulovere, încă nu le-am despachetat pe toate. Dar, în mod deosebit, îmi doresc un Mercedes decapotabil, mi l-a promis fie-mea. Aș vrea să merg cu noua mașină prin Europa, a povestit Ion Dichiseanu, de ziua lui, în cadrul emisiunii „Showbiz Report”.

„Mi-e dor de petrecerile alea mari, cu prietenii”

Pentru că a fost obligat să își serbeze ziua de naștere în condițiile impuse de pandemie, Ion Dichiseanu nu s-a putut bucura de o petrecere în adevăratul sens al cuvântului. Acesta a resimțit lipsa prietenilor, fiind alături de cuscrii săi la aniversarea de 87 de ani, totodată ducând dorul petrecerilor de pomină, cu lăutari.

Nu am putut să îmi fac ziua la restaurant, așa cum făceam de obicei, dar mă simt bine. Toți prietenii m-au sunat și mi-au dat mesaje. La telefoane am răspuns cât am putut, că am mai băut și eu, am mai dansat aici cu toții. Dar mi-e dor de petrecerile acelea mari, cu prietenii, cu lăutarii, dar acum m-am conformat, a spus regretatul actor.

Care era ultima dorință a lui Ion Dichiseanu
Actorul, alături de regizorul Cristian Radu Nema

Actorul va fi înmormântat mâine, în Cimitirul Bellu, cu onoruri militare

Ion Dichiseanu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, după ce actorul fusese internat încă de la finalul anului trecut la Spitalul de Urgență Floreasca. Trupul artistului a fost depus astăzi, la ora 13:00, în foaierul Teatrului Nottara, unde admiratorii săi îi vor aduce un ultim omagiu regretatului actor. În cursul zilei de mâine, începând cu ora 10:00, cortegiul va porni spre Cimitirul Bellu, din București, unde va fi depus la capelă. La ora 12:00, actorul Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...