Ion Dichiseanu va fi înmormântat lângă o altă artistă cunoscută. Cum a pregătit familia momentul

Iancu Andreea 21.05.2021, 08:21
Ion Dichiseanu va fi înmormântat lângă o altă artistă cunoscută. Cum a pregătit familia momentul

Vestea tragediei din familia Dichiseanu a adus multă tristețe nu doar în rândul membrilor săi, ci și pentru fanii și cunoscuții marelui actor. Toate pânzele au fost ridicate pentru Ion Dichiseanu, care l-a vârsta de 87 de ani s-a stins din viață la Spitalul Floreasca, în urma unei pneumonii. Actorul a fost îndrăgit de multă lume și urmează să fie condus pe ultimul drum în zilele ce urmează, deși cu toții așteptau să îl vadă sănătos acasă, după ce starea sa se îmbunătățise. Ion Dichiseanu va fi înmormântat în Cimitirul Bellu, lângă o altă artistă cunoscută. Locul în care își va dormi somnul de veci a fost deja pregătit.

Ion Dichiseanu, înmormântat lângă o altă artistă cunoscută

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, după o perioadă lungă de spitalizare. Actorul a ajuns să fie internat la Spitalul Floreasca cu ambii plămâni afectați de o pneumonie provocată de o bacterie, fiind totodată testat negativ pentru Covid-19. Din păcate, o simplă analiză i-a fost fatală, în urma ei contractând bacteria care i-a curmat viața. Actorul a decedat după mai bine de cinci luni de spitalizare și, din păcate, nu a mai apucat să joace ultimul rol în care fusese distribuit în urmă cu un an de zile. Acum el va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, lângă o altă artistă cunoscută.

Pregătirile pentru ceremonia funeraliilor actorului sunt în toi, apropiații și familia urmând să îl conducă pe ultimul drum pe “Căpitanul Pierre Vaillant”, aventurierul din “Toate pânzele sus!”. Mormântul marelui actor a fost deja pregătit, marmura albă a crucii fiind deja gravată înainte de a se afla vestea tragică a decesului. Totodată, aflat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, locul unde va fi înmormântat Ion Dichiseanu se găsește lângă o altă artistă cunoscută, Ionela Prodan, care s-a stins din viață în 2018. De asemenea, și alți colegi de scenă sau nume celebre din sfera cultură românească își vor dormi somnul de veci alături de artist.

Ion Dichiseanu, înmormântat lângă o altă artistă cunoscută
Ion Dichiseanu ar fi trebuit să joace un rol important într-un film inedit

Actorul nu a mai apucat să joace ultimul său rol

Chiar dacă împlinise veritabila vârstă de 87 de ani, Ion Dichiseanu avea în continuare acea sclipire în privire și energia bună să joacă noi roluri. În plus, în urmă cu un an de zile, actorul primea cu bucurie vestea că urma să fie inclus în distribuția unui film inedit, cum nu se mai făcuse în țara noastră. Dichiseanu era entuziasmat și chiar emoționat de noul său rol, pe care însă nu a mai apucat să îl joace.

Prietenul meu, Cristian Radu Nema, m-a distribuit cu rol prinicipal în filmul pentru copii intitulat ”Fabrica de ciocolată”. Va fi un film excepţional, mai ales că la noi nu s-au mai făcut astfel de filme de la „Veronica” încoace, un film pe care să îl vezi la cinema la mall. Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici.

Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!  E o poveste frumoasă, veselă, colorată. Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor. Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate. Din distribuţie face parte şi un câine superb, care a stat foarte bine la şedinţele foto. Ca o vedetă!, povestea Ion Dichiseanu, anul trecut, exclusiv pentru click.ro.

Ion Dichiseanu, înmormântat lângă o altă artistă cunoscută
Vestea tragediei a surprins-o pe Ioana Dichiseanu, fiica actorului sperând sp își revadă tatăl sănătos

“S-a dus să facă o simplă radiografie”

Din nefericire, fanii actorului nu au mai apucat să îl vadă pe Ion Dichiseanu jucând în rolul directorului fabricii de ciocolată, viața actorului fiind curmată de o pneumonie. Întâmplarea a făcut ca o analiză de bronhoscopie să îl infecteze cu o bacterie extrem de agresivă, care l-a adus în stare gravă pe actor, afectându-i starea de sănătate. Timp de luni de zile, medicii de la Spitalul Floreasca s-au luptat să îl ajute pe artist să se refacă și chiar făcuse progrese notabile în ultima vreme, fiica sa, Ioana Dichiseanu, fiind extrem de optimistă cu privire la starea tatălui său. Aceasta chiar îl aștepta pe actor să revină sănătos acasă.

S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare, mărturisea Ioana Dichiseanu, în urmă cu câteva luni.

Urmăriți Impact.ro și pe