Noua armă pe care Rusia o folosește în Ucraina. Au trimis-o deja peste câteva ținte

Ioana Bucur 06.04.2022, 21:09
Noua armă pe care Rusia o folosește în Ucraina. Au trimis-o deja peste câteva ținte

Autoritățile de la Moscova au dezvăluit noua armă pe care Rusia o folosește în Ucraina, aceasta fiind deja trimisă peste câteva ținte terestre de pe teritoriul statului invadat. Cinci baze pentru depozitarea combustibilului din regiunile Harkov, Nikolaev și Donbas au fost distruse, atacurile fiind parte din „operațiunea militară specială” ce a început acum 42 de zile în țara vecină.

Arma pe care Rusia o folosește în Ucraina

Un comunicat făcut public de Ministerul Apărării de la Moscova dezvăluie că cinci baze folosite pentru depozitarea combustibilului din regiunile Harkov, Nikolaev și Donbas au fost distruse ăn urma unor atacuri cu rachete supersonice. Potrivit documentului, echipajul sistemului de rachete de coastă Bastion a lansat două rachete Onyx către ținte terestre situate pe teritoriul Ucrainei.

Igor Konașenkov, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării, a declarat, potrivit TASS, că în dimineața zilei de miercuri, 6 aprilie, rachetele aeriene și terestre de înaltă precizie au distrus cinci baze pentru depozitarea combustibilului și lubrifianților în zonele așezărilor din Radekhov, Kazatin, Prosyanaya, Nikolaev și Novomoskovsk, care au furnizat combustibil pentru echipamentele militare ale trupelor ucrainene, în districtele Harkov, Nikolaev și în Donbas.

Noua armă pe care Rusia o folosește în Ucraina, Onyx, este o rachetă de croazieră supersonică, apărută prima oară în 1983 și care a ajuns în dotarea armatei Rusiei în 2002, după ce dezvoltarea sa a stagnat imediat după căderea Uniunii Sovietice.

Rachetele Onyx au fost create, inițial, ca rachete anti-navă, fiind adaptate apoi pentru a fi folosite și în cazul țintelor terestre. Ele au o rază de acțiune de 600 de kilometri, unele modele putând lovi și ținte aflate la 800 de kilometri depărtare și sunt aproape invizibile pentru sistemele radar.

Noua armă pe care Rusia o folosește în Ucraina. Au trimis-o deja peste câteva ținte

Opt rachete rusești, distruse de armata ucraineană într-o singură zi

Potrivit Kiev Independent, armata ucraineană a anunțat că a distrus, într-o singură zi, opt rachete de croazieră rusești.

„Forţele aeriene ucrainene au declarat pe 5 aprilie că, în încercarea de a evita zonele de apărare aeriană ale Ucrainei, forţele ruse au lansat în schimb rachete din Belarus”, a precizat sursa.

După cererea SUA privind suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, după ce Ucraina a acuzat trupele ruse că au ucis sute de civili în oraşul ucrainean Bucha, misiunea Rusiei la Naţiunile Unite a îndemnat ţările să „ia atitudine împotriva rezoluţiei anti-ruse”.

„Este de menţionat că nu doar sprijinul pentru o astfel de iniţiativă, ci şi o poziţie echidistantă cu privire la vot (abţinere sau neparticipare) va fi considerat un gest neprietenesc.

În plus, poziţia fiecărei ţări va fi luată în considerare atât în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, cât şi în cooperarea cu privire la chestiune importante în cadrul ONU”, potrivit unei note scrise.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...