Nominalizări Globurile de Aur 2024: Barbie și Elemental, Bradley Cooper și Leonardo DiCaprio. Lista completă a filmelor și actorilor

Ionuț Vieru 21.12.2023, 15:42
Nominalizări Globurile de Aur 2024: Barbie și Elemental, Bradley Cooper și Leonardo DiCaprio. Lista completă a filmelor și actorilor

Nominalizările pentru Globurile de Aur 2024 vor fi anunțate de către comediantul Cedric the Entertainer și actorul Wilmer Valderrama la începutul anului 2024. Care sunt filmele nominalizate, aflați în rândurile următoare.

Globurile de Aur 2024. Barbie și Oppenheimer

Premiile Globurile de Aur revin pe data de 7 ianuarie 2024 cu cea de-a 81-a ediție. Lista nominalizărilor este condusă de către „Oppenheimer” și „Barbie”, cele două fiind foarte apropiate.

Internauții au renumit cele două lungmetraje sub numele de „Barbenheimer”, fiind lansate în același timp de Greta Gerwig şi Christopher Nolan. Pasionații de filme s-au așteptat să strângă cele mai multe nominalizări, așa cum s-a și întâmplat.

„Barbie” a condus în tipul filmelor cu un număr de nouă nominalizări. Blockbusterul lui Greta Gerwing conduce nominalizările generale pentru filme după apariția sa în nouă categorii, printre care Cel mai bun Film – Muzical sau Comedie, Regie, Actriță – Muzical sau Comedie, Actor în rol secundar și trei nominalizări la Cel mai bun Cântec Original.

Nu foarte departe în clasament se află și „Oppenheimer”, care a primit opt nominalizări, urmat de Killers of The Flower Moon și Poor Things cu șapte nominalizări.

Drama de debut a lui Celine Song, Past Lives intră în cursă cu cinci nominalizări, iar Song intră la categoria Cel mai bun Regizor cu o singură nominalizare.

Citește și: Câți bani primește Margot Robbie pentru rolul din ‘Barbie’. Actrița a dat lovitura vieții

Lista nominalizărilor este condusă de către Oppenheimer și Barbie
Lista nominalizărilor este condusă de către Oppenheimer și Barbie

Când se difuzează Globurile de Aur 2024

În luna noiembrie a acestui an s-a dezvăluit că Globurile de Aur vor trece de la NBC la CBS în anul 2024. Timp de mai multe decenii, marele eveniment a fost găzduit de către NBC, ultimul fiind în ianuarie 2023.

Globurile de Aur 2024 vor fi difuzate pe data de 7 ianuarie, într-o zi de duminică, la ora 20:00 ET / 17:00 PT, pe CBS și Paramount+.

Ultima ediție a adunat doar 6,3 milioane de telespectatori în anul 2023, cea mai scăzută audiență din istoria galei, după ce a înregistrat la începutul anului 2020, înainte de pandemia Covid.

Anul acesta sunt așteptate nume mari din industrie, precum Leonardo DiCaprio, Emma Stone, Robert Downey Jr, Ryan Gosling Paul Giamatti, Bradley Cooper, Timothée Chalamet şi Natalie Portman.

Citește și: Inventatorii celebri care au ajuns să-și urască descoperirile. Bomba atomică e doar un exemplu

Unii critici sunt de părere că popularitatea galei a scăzut din cauza acuzațiilor de rasism și de corupție. Timp de mulți ani, Globurile de Aur au fost deținute de HFPA, un grup de jurnaliști care acoperă informații din industrie pentru presa internațională.

De multe ori, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) a fost criticată de profesioniști pentru amatorism. Toate aceste critici au ieșit la iveală în 2021, atunci când Los Angeles Times a dezvăluit că nu existau jurnaliști de culoare în rândul celor 87 de membri ai organizației.

Urmăriți Impact.ro și pe