Noi restricții în România? Anunțul președintelui Iohannis pentru români

Noi restricții în România? Anunțul președintelui Iohannis pentru români

Klaus Iohannis a declarat că noi restricții sunt posibile în România, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus. Președintele a explicat cum ar putea fi introduse acestea.

Klaus Iohannis, anunț despre noi restricții în România

Președintele Klaus Iohannis a spus că este posibil ca unele restricții să fie reintroduse ”punctual”, adică în zonele în care există multe cazuri de coronavirus.

”Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control.

Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”, a spus, miercuri seară, Klaus Iohannis.

Noi restricții în România? Anunțul președintelui Iohannis pentru români

Klaus Iohannis, despre un al doilea val al pandemiei de coronavirus

De asemenea, președintele a spus că părerea aproape unanimă a specialiștilor în sănătate este că un al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent, în Europa.

”Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e iminent. Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare.

Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că noul coronavirus nu va dispărea prea curând și că este important ca sistemul medical din România să nu fie copleșit.

”Acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii să avem o societate şi o economie funcţionale. E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleşit”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut un apel către români, astfel încât epidemia de coronavirus să nu degenereze, în România.

”Evitaţi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectaţi regulile de protecţie sanitară”, a transmis președintele.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un nou record negativ al numărului de cazuri noi de coronavirus, în România. Au fost anunțate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).

Astfel, bilanțul total al cazurilor de coronavirus ce au fost înregistrate în România, de la începutul pandemiei, a ajuns la 127.572. În total, 102.476 de pacienți cu coronavirus au fost declarați vindecați.

Însă, până la ultima raportare, de la începutul pandemiei de coronavirus, au murit 4.825 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19.

În spitale din țară, numărul total de persoane cu COVID-19 internate este de 7.496. Dintre acestea, 550 de persoane se află la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI