Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră! Ce spune președintele despre fraudarea votului la alegerile locale

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră! Ce spune președintele despre fraudarea votului la alegerile locale

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații, miercuri seară, despre fraudarea votului la alegerile locale 2020. Șeful statului a făcut un apel la autorități.

Ce a declarat Klaus Iohannis despre fraudarea votului la alegerile locale 2020

Klaus Iohannis a declarat că este inadmisibil ca în anul 2020, să se vorbească despre fraudarea votului.

”E inadmisibil ca în anul 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului. Este inadmisibil că practici toxice, folosite în trecut, continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi. Minciuna și dezinformarea nu mai sunt tolerate în România”, a spus președintele.

Șeful statului a mai spus că alegerile parlamentare pot trimite în istorie acest ”mod nociv de a face politică”.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră! Ce spune președintele despre fraudarea votului la alegerile locale

Klaus Iohannis, apel către autorități, pentru verificări rapide

De asemenea, președintele a spus că părerea lui este că procesul electoral propriu-zis a decurs bine, la alegerile locale 2020.

”Rămân la opinia că procesul electoral propriu-zis a decurs bine. Se pare că după vot, unii indivizi, vom vedea cine anume, au încercat să fraudeze alegerile, falsificând unele înscrisuri. E pur și simplu inacceptabil și aceste proceduri trebuie net îmbunătățite”, a mai spus Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a făcut un apel către autorități, pentru a se face repede verificările necesare.

”Dacă se constată că pesediștii au încercat să fraudeze rezultatele, e clar că electoratul va sancționa drastic acest comportament. Autoritățile trebuie să verifice rapid cine și din ce partide a încercat să fraudeze”, a adăugat președintele.

Între candidații la alegerile locale 2020 care susțin că acestea au fost fraudate se numără și Gabriela Firea. Ea a făcut această acuzație, după ce a pierdut, în favoarea lui Nicușor Dan, funcția de primar general al Capitalei.

“Alegerile în Bucureşti au fost fraudate! O spun Orban – groparul PNL, Plicuşor – prietenul Câinelui. Am găsit şi noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor?”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook.

Totodată, Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, a cerut renumărarea voturilor.

De cealaltă parte, Clotilde Armand și USR susțin că există dovezi potrivit cărora PSD fraudează alegerile la Sectorul 1.

”E fraudă, e prosteală pe față. A fost prins reprezentantul PSD cu buletinele la el. E clar ce se întâmplă. S-au numărat toate voturile. Sunt 1000 de voturi în plus pentru Clotilde Armand. E victoria ei, toată lumea știe”, a spus Dan Barna, liderul USR PLUS.

”Reprezentantul partidului nostru a fost băgat în clădire de Clotilde Armand, Tănase Stamule (cel care trebuia să fie candidatul PNL la sectorul 1, înainte ca partidul său să decidă alianța cu USR PLUS și susținerea lui Armand), iar susținătorii lor l-au bătut. Dan Tudorache este victorios cu 206 voturi”, a spus Mihai Drăgan, membru PSD și avocat al lui Tudorache.

Biroul Electoral Central a transmis că mâine se va lua decizia dacă se vor renumăra voturile de la alegerile locale 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI