Noi curse anulate de Blue Air, ce erau programate după data de 10 octombrie. Ce mesaj a transmis compania aeriană

Elena Avramescu 15.09.2022, 11:42
Noi curse anulate de Blue Air, ce erau programate după data de 10 octombrie. Ce mesaj a transmis compania aeriană

Un nou anunț vine să stârnească furia pasagerilor care și-au achiziționat bilete de zbor de la Blue Air. În cursul zilei de astăzi, compania aeriană a anunțat toți clienții care aveau bilete la zboruri programate după 10 octombrie că acestea au fost anulate. Este pentru a treia oară în această lună când Blue Air anulează mai multe zboruri.

O nouă anulare marca Blue Air

Vineri, 9 septembrie, reprezentanții Blue Air au transmis, printr-un comunicat de presă, faptul că se dorește reluarea zborurile din 10 octombrie, însă mai mulți pasageri care au cumpărat bilete la curse programate după această dată au primit notificare în care se menționa că și aceste zboruri au fost anulate.

Se pare că motivul prelungirii suspendării zborurilor este faptul că firma nu are suficienți bani pentru combustibil sau pentru cheltuieli operaționale.

„Regretăm să vă informăm că, din motive operaționale, zborul dvs. 0B1124, de la Bruxelles la Bucuresti, pe 2022-10-23, ora de plecare 21:50 a fost anulat. Dorim să vă oferim următoarele opțiuni:

1. Va puteti modifica gratuit data zborului pentru ca noul zbor să corespundă nevoilor dvs

2. Va puteti anula rezervarea și să solicitați rambursarea biletului în portofelul electronic, cu un bonus de 25% din valoarea rambursabilă*

*Bonusul de 25% va fi disponibil în contul dvs în maxim 10 zile de la încărcarea sumei în portofelul electronic.

3. Va puteti anula rezervarea și să solicitați rambursarea biletului prin aceeași modalitate de plată”, este mesajul transmis de Blue Air pasagerilor care și-au achiziționat bilete valabile după data de 10 octombrie 2022.

La data de 6 septembrie Blue Air a oprit toate zborurile, astfel că mii de români au rămas blocați pe mai multe aeroporturi din toată Europa.

Blue Air suspenda zborurile pana pe 10 octombrie
Avion Blue Air

Marcel Ciolacu, soluție salvatoare pentru Blue Air

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit pe scurt despre scandalul Blue Air, spunând că este nevoie să intervină instituţiile statului, pentru ca problemele să fie rezolvate într-un final. Astfel că a propus mai multe variante pentru soluționarea divergențelor dintre compania aeriană și pasageri.

„Este o companie privată. Nu credeţi că instituţiile statului român ar trebui să intervină, să facă lumină? Totuşi, sunt peste 200.000 de români care au cumpărat bilete într-un sistem de Caritas.

Părerea mea este că instituţiile statului, nu vreau să dau ordine cuiva sau să se interpreteze, nu m-am băgat, nu am comentat decizii ale magistraţilor, cred că e un caz important în care instituţiile statului trebuie să intervină”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Pe lângă asta, Marcel Ciolacu le-a recomandat reprezentanţilor Blue Air să discute cu miniştrii de la Finanţe şi de la Transporturi, dar şi cu prim-ministrul, cu scopul de a găsi soluţii optime pentru toate părțile implicate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...