Noi beneficii generoase pentru bugetari. Alocațiile vor fi dublate, transportul va fi decontat, iar salariile vor crește vertiginos

Elena Avramescu 28.09.2022, 08:51
Noi beneficii generoase pentru bugetari. Alocațiile vor fi dublate, transportul va fi decontat, iar salariile vor crește vertiginos

În 2022, cine este bugetar poate să se considere cu adevărat norocos, iar restul cetățenilor sunt îngrijorați peste măsură deoarece nu știu cum să mai facă față inflației, sau mai precis prețurilor crescute la absolut orice. În timp ce mulți oameni sunt îngroziți de faptul că nu le mai ajung banii pentru cheltuielile lunare, bugetarii se pot considera extrem de norocoși, fiindcă li se pregătesc noi beneficii la care alții doar visează.

Bugetarii se vor bucura de noi beneficii salariale

Toate acestea se întâmplă după un proiect de lege al PNL, adoptat tacit, prin prisma căruia sunt alocațiile pentru susținerea familiei urmează să fie dublate, însă numai după ce votul decisiv va avea loc în Camera Deputaților. Astfel că alocația complementară pentru un singur copil va crește de la 87 de lei la 174 de lei, iar pentru familiile unde venitul pe membru de familie este între aproximativ 430 de lei și 860 de lei, creșterea alocației se va face de la 79 de lei la 158 de lei. Mai mult, în cazul familiilor monoparentale cu patru sau chiar mai mulți copii, creșterile vor fi de la 450 de lei la 900 de lei.

În plus, se pare că personalul din aparatul propriu al primăriei precum și al consiliilor locale, dar și cel din serviciile publice aflate în subordinea acestora urmează să beneficieze de transport decontat între localitatea unde angajații au domiciliul și locul unde își desfășoară munca. Acest proiect este la un pas de adoptare în Senat și va fi semnat de mai mulți aleși ai PNL și doi ai PSD, dintre care unul e liderul de grup de la Cameră, Alfred Simonis.

„Pentru a îndeplini fiecare cerință a cetățenilor, administrația locală trebuie să fie formată din profesioniști, iar resursa umană să fie la rândul ei motivată și formată în mod constant în funcție de nevoile și tendințele societății.

În scopul îndeplinirii unei bune guvernări locale, un pachet de salarizare motivant reprezintă o necesitate pentru întreaga resursă umană specialistă din administrațiile publice locale.

Cu toate acestea, primăriile din comune găsesc foarte greu angajați care să se deplaseze în acele localități, salariile fiind foarte mici”, au notat inițiatorii în expunerea de motive.

Noi beneficii generoase pentru bugetari
Noi beneficii generoase pentru bugetari

Nici salariile aleșilor locali nu au fost uitate, astfel că parlamentul a adoptat proiectul de lege prin care acestea să fie mărite cu 10%, începând cu data de 1 noiembrie 2022. În acest sens vor fi crescute salariile primarilor, viceprimarilor, precum și șefilor de CJ.

Presiunea puternică venită din partea primarilor și șefilor de Consilii Județene a dus la decizia adoptării acestui proiect, după ce au avertizat că dacă nu vor lua măsuri privind pensiile și salariile, la următoarele alegeri nu vor mai mobiliza electoratul la urne.

În acest sens, salariile aleșilor locali vor fi crescute cu un procent de 10%, fiind făcută actualizarea salariilor prin raportarea la salariul de minim de 2.300, nu de 2.080. Așadar, creșterea salariilor primarilor și președinților de CJ va fi între 880 de lei și 2.200 de lei, iar creșterile viceprimarilor și a vicepreședinților de CJ vor fi între 660 de lei și 1.760 de lei.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...