Nicușor Dan, suspect și el de Covid-19 după Ludovic Orban? De ce refuză să intre în izolare

Iancu Andreea 05.10.2020, 13:15
Nicușor Dan, suspect și el de Covid-19 după Ludovic Orban? De ce refuză să intre în izolare

Nicușor Dan a fost considerat suspect de Covid-19, după ce Ludovic Orban a anunțat că se autoizolează și așteaptă rezultatul testului pentru coronavirus. Inițial, primarul Capitalei a refuzat să intre în izolare. Ulterior, edilul a venit cu o nouă declarație.

Nicușor Dan, suspect de Covid-19

Platoul emisiunii lui Silviu Mănăstire reprezintă locul în care atât Ludovic Orban, cât și Nicușor Dan au participat și ar fi putut contracta virusul. Moderatorul de la B1 TV a anunțat deja că a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus. Deși a participat miercuri, 30 septembrie, la emisiunea lui Mănăstire, Nicușor Dan a considerat că nu este nevoie să se izoleze.

„Există niște normative care reglementează această chestiune. Nu sunt contact direct, nu am această obligație legală. Conform definiției de caz nu sunt contact direct”, declara în cursul dimineții de luni, edilul Capitalei.

Cu toate acestea, noul primar al Bucureștiul a revenit asupra deciziei sale. El a postat pe Facebook că și-a făcut testul Covid-19 și că urmează să se autoizoleze.

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.
Revin curând – cu vești bune, sper.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
Ludovic Orban și Nicușor Dan, ambii suspecți de Covid-19
Ludovic Orban și Nicușor Dan, ambii suspecți de Covid-19

Ludovic Orban, suspect și el de Covid-19

Premierul a fost primul care a anunțat că se testează pentru Covid-19, după ce marțea trecută a fost și el invitat, alături de Nicușor Dan, în emisiunea lui Silviu Mănăstire. Astfel, Ludovic Orban a efectuat un test Covid în această dimineață și apoi s-a izolat la birou. De asemenea, primul ministru și-a suspendat toate activitățile și întâlnirile.

Pentru moment, starea premierului este bună, acesta neprezentând simptome specifice noului virus. Cu toate acestea, până la aflarea rezultatelor, Ludovic Orban și Nicușor Dan rămân suspecți.

„Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată într-o intervenție la romaniatv.net.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...