Ludovic Orban este suspect de Covid-19. Și-a suspendat toate întâlnirile programate. Cum se simte premierul României

Rădulescu Valentin / 05.10.2020, 11:14
Ludovic Orban este suspect de Covid-19. Și-a suspendat toate întâlnirile programate. Cum se simte premierul României

Ludovic Orban a efectuat luni dimineață un test pentru Covid-19, după ce acesta a fost alături de o persoană diagnosticată recent cu noul tip de virus. În prezent premierul rămâne suspect până la aflarea rezultatului, iar toate întâlnirile au fost suspendate. Cum s-a ajuns în această situație?

Ludovic Orban, suspect de coronavirus

În această dimineață premierul României a efectuat un test pentru Covid-19. Testul a fost făcut chiar din banii lui, iar în prezent și-a amânat toate întâlnirile. Decizia lui a fost luată după ce una din peroanele cu care a fost într-un platou de televiziune, a fost confirmat cu coronavirus în cursul zilei de duminică, după efectuarea unui test.

În prezent Ludovic Orban se află izolat în biroul său din cadrul Guvernului. Din fericire, premierul nu a prezentat nici un simptom specific noului tip de virus, dar în continuare rămâne suspect până la aflarea rezultatului. Potrivit antena3.ro, acesta nu mai are în program nici o întâlnire fizică cu alte persoane.

„Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată pe romaniatv.net.

Ludovic Orban este suspect de Covid-19. Și-a suspendat toate întâlnirile programate. Cum se simte premierul României
Sursă Foto: Ludovic Orban (InquamPhotos / George Călin)

Ludovic Orban, suspect de Covid la începutul pandemiei

Amintim că la începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat pentru o perioadă de 14 zile la Vila Lac 1, după ce acesta a intrat în legătură cu un parlamentar diagnosticat cu Covid-19. La vremea aceea era vorba despre senatorul PNL Vergil Chițan. Totodată, întreaga conducere PNL a fost atunci izolată la domiciliu. Din fericire, premierul s-a simțit bine și nu a fost diagnosticat cu Covid. Rămâne însă să vedem rezultatul testului pe care acesta l-a efectuat astăzi.

„Cum să mă duc, să-l expun pe președinte?!

Am fost contact, în conformitate cu ancheta epidemiologică, al unei persoane care a fost diagnosticată pozitiv, senatorul Vergil Chiţac. Chiar dacă mi-am făcut analizele şi rezultatul testului este negativ, am obligaţia de a sta în izolare o perioadă de 14 zile. Am decis să stau în stare de izolare într-o clădire oficială, administrată de RA-APPS. Deşi aş fi avut posibilitatea să mă izolez acasă, alături de familia mea, am decis să mă izolez în această reşedinţă doar din cauza faptului că îmi permite să îmi exercit integral prerogativele de premier şi am ales această formă stând departe de familia mea. În această locaţie am toate cele necesare pentru a-mi exercita atribuţiile pe care le am în calitate de premier”, a spus Orban la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI