Veste bună pentru bucureșteni! Test COVID-19 gratuit pentru cei care pleacă în vacanță. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Andrei Cezar 13.07.2020, 15:40

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primări Generală va pune la dispoziția cetățenilor, care vor să plece în vacanță în afara țării, teste COVID-19 gratuite. Decizia va fi luată miercuri în ședința de Consiliu General, potrivit primarului Gabriela Firea.

Test COVID-19 gratuit pentru cei care pleacă în vacanță

În ultimele săptămâni, din în ce mai multe țări europene au decis închiderea granițelor pentru turiștii români. Totuși, Grecia este unul dintre statele care a nu a apelat la această măsură, însă turiștii sunt verificați la la intrarea în țară prin vama Kulata-Promachonas, fiind testați aleatoriu pentru coronavirus.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să meargă în concediu la greci, Primăria Capitalei le va pune la dispoziție un număr de teste tip antigen, adică exact cele care sunt solicitate de oficialii eleni. Primarul general, Gabriela Firea, a declara că proiectul va intra pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de miercuri.

“Avem în derulare un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, acestea fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asistenții sociali, serviciile de utilitate publică. Am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de față contaminată cu virusul Sars-CoV-2, a declarat Firea, la un post TV, potrivit Realitatea.net.

Veste bună pentru bucureșteni! Test COVID-19 gratuit pentru cei care pleacă în vacanță. Anunțul făcut de Primăria Capitalei
Veste bună pentru bucureșteni! Test COVID-19 gratuit pentru cei care pleacă în vacanță. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Trebuie să ne testăm înainte de a pleca în Grecia

În momentul de față există mai multe clinici în București și în țară unde se pot efectua teste pentru coronavirus. Sunt trei tipuri de teste care pot fi făcute, însă doar două dintre ele sunt valabile pentru a intra în Grecia, potrivit Digi 24.

  • Testul al cărui rezultat îl primești în 24 de ore – este cel mai scump dintre ele și costă 390 de lei;
  • Testul al cărui rezultat îl primești în 48 de ore – costă 280 de lei;
  • Testul rapid costă 120 de lei, însă acesta nu este valabil la intrarea în Grgecia.