Nicușor Dan s-a decis. Ce soartă va avea echipa de handbal CSM București

Marian Cărăvan 08.10.2020, 14:35
Nicușor Dan s-a decis. Ce soartă va avea echipa de handbal CSM București

Echipa de handbal CSM București, câștigătoarea a Ligii Campionilor în 2016, este în atenția primarului ales al Capitalei, Nicușor Dan. Gruparea sportivă depinde de bugetul municipiului București.

Nicușor Dan s-a decis. Ce soartă va avea echipa de handbal CSM București

Echipa de handbal CSM București a intrat în atenția primarului ales al Bucureștiului. Nicușor Dan este preocupat de clubul care depinde financiar de banii proveniți de la Primăria Capitalei. Participantă constant de câțiva ani în Liga Campionilor, CSM București a reprezentat România într-o competiție puternică, unde se învârt din ce în ce mai mulți bani. Pentru o participare la un asemenea nivel și pentru atingerea unor performanțe se „pompează” bani serioși. De la bugetul local.

Nicușor Dan și-ar dori ca echipa la care joacă cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, să atragă mai multe fonduri din alte surse decât de la Primărie. Pentru că gruparea a depins într-o proporție covârșitoare de banii publici. Cea mai mare performanță europeană a fost cucerirea Ligii Campionilor, în 2016, însă de atunci handbalistele de la CSM nu au mai putut reeedita acel succes istoric. Mai mult decât atât, CSM București a pierdut pe plan intern lupta la titlu cu, de acum, marea rivală SCM Râmnicu Vâlcea. Asta însă nu îl împiedică pe primarul ales să dea credit handbalului.

nicusor-dan-s-a-decis-ce-soarta-va-avea-echipa-de-handbal-csm-bucuresti
Nicușor Dan s-a decis. Ce soartă va avea echipa de handbal CSM București

Un marketing mai bun pentru atragere de fonduri

Nu se pune problema desființării echipei de handbal CSM București, susține noul edil, Nicușor Dan. Primarul ales al Bucureștiului infirmă astfel zvonurile care dădeau ca și desființat clubul sportiv care „înghite” sume colosale de la bugetul municipalității.

„Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem.

Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”, a afirmat Nicuşor Dan, într-un interviu la RFI.

În plus, Nicuşor Dan a vorbit despre o sală polivalentă, pe care a promis-o și Gabriela Firea, în 2016 și anul acesta. El a mai menționat transparenţa în administraţia sa, proiecte de urbanism, centre de seniori, protecţia animalelor, „avocatul bucureştenilor” și Hotelul Concordia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe