Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei electorale. Cum vrea să schimbe radical Bucureștiul

Ana Anitoiu 06.10.2020, 16:02
Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei electorale. Cum vrea să schimbe radical Bucureștiul

Promisiunile pe care le-a făcut, în timpul campaniei electorale, Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, se referă la rezolvarea problemelor legate de termoficarea, traficul și poluarea din București, printre altele.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan. Termoficarea

În privința termoficării din București, Nicușor Dan a declarat că iarna următoare ar putea fi una grea pentru bucureșteni. Pentru că nu mai e mult până la începerea anotimpului, nu este timp pentru rezolvarea problemei termoficării.

”O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară”, a spus Nicușor Dan.

Însă, primarul ales al Capitalei a venit cu o soluție temporară. A spus că se va asigura ca intervențiile la avarii să fie executate foarte repede.

”Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat Nicușor Dan.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei electorale. Cum vrea să schimbe radical Bucureștiul

Abia apoi, din primăvară, în opinia lui, se vor putea înlocui conductele vechi din sistemul de termoficare. Aceste lucrări se vor face cu fonduri europene.

Primarul ales a precizat că rezolvarea integrală a problemei sistemului de termoficare depășește durata unui mandat de patru ani, dar ”se pot face lucruri importante pentru a avea sistem de termoficare modern, eficient”.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan. Traficul

În privința problemei traficului din București, Nicușor Dan a spus că are patru proiecte importante: metroul de suprafață pe infrastructura CFR existentă; 15 mari parcări în jurul Capitalei, în sistem „park & ride”; extinderea, optimizarea și electrificarea/ ecologizarea rețelei de transport public STB; semaforizarea inteligentă a traficului rutier.

”Metroul de suprafaţă va funcționa pe șase rute care se vor conecta la cele șase gări principale din oraș. Stațiile metroului de suprafață vor corespunde cu intrările în oraș și vor fi interconectate cu cele ale STB și Metrorex. Metroul de suprafață în Capitală va fi făcut într-un mandat – de la prima hârtie până la prima călătorie”, a spus el.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei electorale. Cum vrea să schimbe radical Bucureștiul

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan. Poluarea

Nicușor Dan vrea să ia act și de poluarea din Capitală, în contextul în care România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru aerul toxic din București.

”Vom implementa obligativitatea eliminării dispersiei prafului și pulberilor provenite din activitățile de construcții și demolări, prin procedee precum udarea. Vom lărgi rețeaua de senzori și de stații de monitorizare a aerului.

Acestea vor fi poziționate corect (actualmente 6 dintre cele 8 stații sunt poziționate în pădure sau în apropierea unor zone verzi, oferind o imagine deformată a realității de mediu din București), iar datele vor fi comunicate transparent publicului bucureștean și Agenției Europene de Mediu.

Vom elimina, prin Poliția locală, locurile în care se depozitează ilegal gunoaie. Vom realiza, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o monitorizare severă a arderilor ilegale de deșeuri în zona șoselei de centură și în localitățile limitrofe Capitalei”, a promis Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei a mai promis deblocarea și finalizarea Registrului  Spațiilor Verzi și un program real de plantare de arbori. El a adăugat între obiectivele lui și colectarea selectivă a deşeurilor şi un sistem ”adevărat” de piste de biciclete în București, cu ajutorul fondurilor europene.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei electorale. Cum vrea să schimbe radical Bucureștiul

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan. Siguranța

La capitolul ”siguranță”, Nicușor Dan a promis că se va finaliza, cu fonduri de la Primărie, expertizarea din punct de vedere seismic a clădirilor vechi. El vrea să includă într-un proces de consolidare acele clădiri identificate cu risc seismic I.

”Până în anul 2024 vom respecta în Capitală recomandarea Grupului de Lucru pentru Combaterea Violenței Asupra Femeilor din cadrul Consiliului Europei de a avea cel puțin un loc în adăposturi pentru femei la fiecare 10.000 de locuitori, cel puțin un centru de criză pentru victimele violului la 200.000 de femei și cel puțin un centru de consiliere pentru femei la fiecare 50.000 de femei”, a mai promis el.

Toate promisiunile făcute de Nicușor Dan. Alte obiective

De asemenea, Nicușor Dan a spus că va reduce deficitul de locuri în învățământul preșcolar, prin construcția și amenajarea unor creșe și grădinițe, în colaborare cu primăriile de sector.

”Vom transforma periodic unele străzi în spații pietonale, cu diferite ocazii, pentru a permite organizarea de evenimente ale comunității (atât în centru, cât și în cartiere).

Vom realiza un inventar corect al locuințelor sociale, asigurând accesul familiilor care au cu adevărat nevoie de astfel de locuințe și, în paralel, vom începe un program de achiziție / construcție a locuințelor sociale.

Vom menține, în colaborare cu primăriile de sector, ajutorul pentru persoanele cu dizabilități.”, au fost alte promisiuni ale sale.

Nicușor Dan a promis și accesibilizarea tuturor clădirilor publice şi semnalizarea intersecțiilor pentru persoanele care au deficiențe de văz și de auz.

În plus, Nicuşor Dan a vorbit despre o sală polivalentă, pe care a primis-o și Gabriela Firea, în 2016 și anul acesta. El a mai menționat transparenţa în administraţia sa, proiecte de urbanism, centre de seniori, protecţia animalelor, ”avocatul bucureştenilor” și Hotelul Concordia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...