Uluitor! CSM București nu a fost primită în Liga Campionilor! Ce reacție a avut Gabriela Szabo

Marian Cărăvan 10.06.2020, 16:25

Câștigătoarea marelui trofeu în 2016, CSM București speră să joace și în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Oficialii clubului finanțat de Primăria Capitalei au solicitat în acest sens un wildcard din partea Federației Europene de Handbal. Numai că miercuri au avut parte de o surpriză. Una neplăcută chiar.

Federația Europeană de Handbal a „uitat” de CSM București

În România campionatul de handbal a fost „înghețat”, fără să fie declarată vreo echipă campioană, atât la masculin, cât și la feminin. CSM București se afla pe locul al doilea la momentul deciziei de finalizare sub această formă a sezonului intern, primul loc fiind ocupat de campioana en titre, SCM Râmnicu Vâlcea. Totuși, oficialii celor de la CSM București aveau speranțe că solicitarea unui wildcard va primi un răspuns poztivi din partea EHF. Forul continental a comunicat astăzi echipele care vor beneficia de wildcard pentru sezonul 2020-2021, dar CSM București nu se regăsește printre acestea.

Echipa antrenată de Adrian Vasile se regăsește doar pe lista celor 12 de solicitante de wildcard, nu și pe cea a celor care l-au și obținut. Surse din anturajul grupării bucureștene pun această situație pe seama unei erori a celor de la EHF și speră ca speța să fie rezolvată. Deocamdată, SCM Râmnicu Vâlcea este singura echipă de handbal din România sigură de prezența în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Atât Vâlcea, cât și CSM București, sunt calificate în sferturile de finală ale actualei ediții a competiției, meciurile fiind însă amânate din cauza pandemiei.

Gabriela Szabo: „Este o greșeală, CSM e pe listă”

Lipsa echipei CSM București de pe lista beneficiarelor de wildcard-uri a stârnit un val de indignare în România. Se așteaptă însă o reparație din partea forului continental, după cum susține și președintele grupării bucureștene, fosta mare atletă Gabriela Szabo.

„Este o greșeală, CSM București este pe listă. Federația Europeană de Handbal ne-a spus că va reveni”, a confirmat Gabriela Szabo, citată de ProSport.

CSM București a câștigat trofeul în 2016 și a mai jucat de două ori în Final Four-ul DELO WOMEN’S Champions League.

 

Urmăriți Impact.ro și pe