Nicuşor Dan le dă o speranţă bucureştenilor fără căldură şi apă caldă. “Va fi mult mai bine”

Mirabela Năstase / 21.01.2021, 16:41

Nicușor Dan le dă o speranță miilor de bucureșteni care suferă din cauza lipsei apei calde și a căldurii. Acesta a spus că Primăria Capitalei ar putea să cumpere activele ELCEN în luna mai, într-un scenariu optimist, și că datoria fostului RADET poate să fie negociată.

Nicuşor Dan le dă o speranţă bucureştenilor fără căldură şi apă caldă

În plus, Nicușor Dan ține să mai precizeze că el acasă are și apă caldă, și căldură, în pofida avariilor care există în Capitală. Dar a promis, la RFI, că la iarna care va veni situația va fi una mult mai bună, deoarece o să fie amenajată o centrală mobilă pe linia de est a orașului. De unde are însă Nicușor Dan apă caldă și căldură acasă? Ei bine, de la centrala de apartament proprie, deoarece cartierul în care locuiește nu are un sistem de încălzire centralizată.

Nicușor Dan a mai spus că „problema apei calde şi a căldurii vine dintr-o inactivitate şi o subfinanţare cronică, derulată timp de 30 de ani (…). Tot ce putem face în această iarnă este să avem cele mai rapid posibile intervenţii de urgenţă, ceea ce reuşim să facem şi de asemenea să comunicăm, avem un call-center la care în sfârşit se răspunde şi le spunem oamenilor cât durează. Acum, tot ce putem să facem şi am făcut deja este să asigurăm finanţarea pentru iernile următoare, adică pentru reparaţiile care să facă astfel încât să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat iarna asta. Avem deja finanţări de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiţi de la Guvern. Din primăvara asta începem marile lucrări de reparaţii ale conductelor”.

Nicusor Dan are acasa apa calda si caldura
Nicusor Dan are acasa apa calda si caldura

”O să avem intervenții punctuale”

Tot primarul Capitalei menționează că „acum că s-a încălzit, o să avem avarii, în sensul că o să avem intervenţii la locuri care au putut fi amânate o săptămână, când au fost zilele foarte geroase, dar care nu mai pot fi amânate până în primăvară şi atunci o să avem intervenţii punctuale, care o să lase fără apă caldă şi căldură un număr de blocuri”.

Nicușor Dan a fost întrebat și dacă are apă caldă și căldură așa cum trebuie, iar răspunsul lui a fost că are aceste facilități, întrucât locuința sa are centrală termică.

„Eu locuiesc într-un cartier al Bucureştiului care nu are sistem de încălzire centralizată şi atunci avem o centrală de apartament cu care avem apă caldă şi căldură, dar nu pentru că nu am vrea să fim, ci pur şi simplu pentru că în cartierul în care locuim nu există încălzire centralizată în momentul ăsta”, a declarat primarul general.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI