Ce a făcut Gabriela Firea după ce Nicușor Dan a început să dea jos reclamele de pe autobuze. ”Bucureștenii nu uită așa ușor”

Iancu Andreea 19.01.2021, 16:38
Ce a făcut Gabriela Firea după ce Nicușor Dan a început să dea jos reclamele de pe autobuze. ”Bucureștenii nu uită așa ușor”

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că autobuzele din București vor fi decolantate pentru a face loc reclamelor, criticând decizia fostului edil de a marca mijloacele de transport cu textul „Primăria Capitalei”. În acest context, Gabriela Firea, primarul din mandatul trecut, a reacționat dur după aflarea acestei vești și nu s-a abținut să nu critice decizia lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan a decis renunțarea la reclamele de pe mijloacele STB

Primarul Bucureștiului a luat o decizie neașteptată cu privire la transportul în comun. Nicușor Dan a anunțat că vehiculele care aparțin transportului public local urmează să fie decolantate. Astfel, se renunță la textul „Primăria Capitalei” și „Consiliul General al Municipiului București” de pe lateralele mijloacelor de transport în comun. În schimbul acestora, primarul Nicușor Dan consideră oportună montarea unor reclame comerciale, care să aducă fonduri suplimentare serviciului public de transport. Așadar, spațiul destinat până acum înscrisurilor primăriei va putea fi accesat de către agenții economici privați care își doresc să se promoveze în spațiul public.

Vehiculele destinate transportului public local vor fi decolantate, iar spațiul respectiv va fi vândut pentru reclame comerciale. E vorba de vehiculele STB pe care scrie acum „Primăria Capitalei”. Știm cu toții că sunt ale primăriei, nu e nevoie ca acest lucru să fie scris peste tot. N-am înțeles niciodată de ce s-a decis așa ceva, dar foarte probabil are legătură cu cultul personalității fostului primar.
În loc să facem reclamă inutilă Primăriei Capitalei pentru un serviciu public pe care oricum îl furnizează, vom căuta să colectăm fonduri suplimentare de la agenții economici privați care își doresc reclamă în spațiul public. Operațiunea de decolantare deja a început, urmând ca spațiile rămase libere să fie puse la dispoziție pentru alte reclame, a declarat primarul Capitalei într-o postare pe Facebook.

Autobuzele STB, în timpul procesului de decolantare foto - Facebook
Autobuzele STB, în timpul procesului de decolantare
foto – Facebook

Gabriela Firea în război cu Nicușor Dan. Cum a reacționat fostul edil după decolantarea autobuzelor

Pentru că s-a simțit atacată, Gabriela Firea a reacționat în urma deciziei anunțate de către Nicușor Dan. Fostul edil al Capitalei consideră că actualul primar nu apreciază munca depusă de domnia sa în fruntea Primăriei Capitalei. De asemenea, Firea este de părere că înlocuirea cu reclame comerciale a spațiului din zona ferestrelor ar putea să producă disconfort pentru călători. Aceasta îl acuză pe Nicușor Dan că decizia nu este altceva decât una care să asigure oportunități pentru partenerii politici și sponsorii actualului edil.

Nu e in stare sa construiasca si atunci dārâmā tot! Cand am ajuns primar, bucurestenii calatoreau inghesuiti in autobuze, unii chiar pe scara, punandu-si viata in pericol. Am achizitionat 400 de autobuze noi Euro 6 si 130 autobuze Hybrid. Pe noul primar il deranjeaza ca pe autobuze scrie ca sunt achizitionate in 2018. Adica in mandatul “lui Firea”. Il deranjeaza realizarile mele. In loc sa achizitioneze si el 200-300 de autobuze, sa fie inlocuite toate cele vechi, Plicusor a dat ordin sa fie razuit de pe autobuze anul achizitionarii. Pe motiv ca spatiul va fi folosit pentru publicitate! Adica iar pile si aranjamente, pentru sponsorii si prietenii politici. Sacrifica cetatenii care nu vor mai putea vedea pe fereastra, plus ca multi calatori simt un sentiment de claustrofobie, doar ca sa umple buzunarele unor baieti. Si in mandatul meu, STB a promovat evenimentele orasului si a vandul spatiul publicitar disponibil, dar DOAR in spatiile in care nu se producea un disconfort pe calatori. Dar ce stie Plicusor ? Îl doare pe el de oameni? Se vede treaba ca nu! Stai linistit, Plicusor! Bucurestenii NU uita asa usor cum crezi tu! Si te vor tine minte si pe tine ca NU ai construit nimic. Te-ai ocupat doar de blocari, stopari, raschetari, demolari si polite.
Tine minte 3 cuvinte : vei deconta tot!, notează Gabriela Firea pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...