În ce se va transforma Casa Radio, rușinea din mijlocul Bucureștiului. Nicușor Dan și-a anunțat planul pentru clădirea neterminată de Ceaușescu

Stan Filon / 10.01.2021, 14:11
În ce se va transforma Casa Radio, rușinea din mijlocul Bucureștiului. Nicușor Dan și-a anunțat planul pentru clădirea neterminată de Ceaușescu

Casa Radio a rămas o clădire fantomă a Bucureștiului. Nicolae Ceaușescu a construit-o pentru a reprezenta gloria regimului comunist. A fost construită în 1986, iar de la unul dintre balcoanele sale Nicolae Ceauşescu a privit ultima paradă de 23 august. Prin fața sa au defilat armata, pionerii, dar şi sportivi celebri din vremea respectivă. A venit Revoluția, iar clădirea a rămas abandonată. Acum, noul primar al Bucureștiului vrea să o folosească!

Ce vrea să facă Nicușor Dan din Casa Radio

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, are planuri mărețe cu Casa Radio. Edilul a adus în discuție clădirea abandonată și a spus ce ar vrea să se întâmple cu ea. Nu are nicio legătură cu ceea ce visa Nicolae Ceaușescu. Clădirea abandonată în ultimii 32 de ani, imediat după Revoluția din 1989, ar putea fi readusă la viață, însă nu se știe încă ce destinație va avea. Primarul Nicușor Dan ar vrea să facă un campus universitar.

”În ceea ce priveşte Casa Radio, acolo este o oportunitate pentru Bucureşti, nu neapărat clădirea, cât terenul de 10 hectare care este în jurul ei. Trebuie ca Ministerul Dezvoltării să preia înapoi acel teren. Bineînţeles, eu mi-aş dori ca, după acest moment, Ministerul să-l dea în administrare sau în orice formă Primăriei Capitalei. Mi-aş dori ca acolo să facem un nou campus universitar. Orice am face acolo, oricum trebuie să facem o mare dezbatere publică, pentru că este un teren important”, a spus Nicușor Dan.

Ce vrea sa faca Nicusor Dan din Casa Radio
Ce vrea sa faca Nicusor Dan din Casa Radio

Ce planuri are pentru București

Edilul a prezentat recent planul pentru București. Acesta a acordat un interviu pentru Observator în care a vorbit despre șantierele părăsite acum din București, despre ce investiții are de gând să facă, dar și cum va îmbunătăți viața bucureștenilor.

Nicușor Dan promite un program solid de consolidare a clădirilor cu risc seismic, iar pentru asta are de gând să împrumute de la stat un miliard şi jumătate de euro.

”Am avut două luni de mandat în 2021 cu foarte multe urgenţe. Mai avem aşa de ordinul a 10 zile de reparat urgenţe şi după ne vom duce către principala noastră activitate care va fi stabilirea listei de investiţii pe toate compartimentele, de la protecţia mediului, protecţia patrimoniului şi toate cele care mai preocupă”.

Primarul General a spus că în acest moment Primăra nu poate face alte plăți decât către salarii, deoarece conturile sunt blocate. A spus însă că vrea să se împrumute mai mult, pentru a termina cu lucrările deja începute.

”Ceea ce solicităm, nu solicităm bani gratuiţi pentru Bucureşti mai mult decât proporţional pe cât primesc şi alte localităţi din România. Dar solicităm o extindere a limitei de îndatorare. Este mult mai puţin împrumutat decât alte oraşe occidentale comparabile. Atunci, vrem şi noi să ne împrumutăm mai mult, astfel încât să plătim marile lucrări de investiţii pe care oamenii le aşteaptă”, a declarat Nicoșor Dan pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI