Nicolas Radu, singurul român care a făcut parte din Garda Reginei Elisabeta a II-a. Cum l-a impresionat întâlnirea cu fostul monarh al Marii Britanii

Ana Anitoiu 09.09.2022, 10:06
Nicolas Radu, singurul român care a făcut parte din Garda Reginei Elisabeta a II-a. Cum l-a impresionat întâlnirea cu fostul monarh al Marii Britanii

Nicolas Radu, singurul român care a făcut parte din Garda Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, a povestit cum l-a impresionat întâlnirea cu fostul monarh, care a murit, joi, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de șapte decenii.

Nicolas Radu, despre Regina Elisabeta a II-a

Românul Nicolas Radu a făcut parte din escorta Reginei Elisabeta a II-a, în anul 2016, de ziua ei de naștere, la data de 21 aprilie, când suverana a împlinit vârsta de 90 de ani și a fost celebrată la castelul Windsor.

„A fost o întâlnire extrem de impresionantă și poate un moment unic în viață. În ciuda faptului că este un om atât de important, Majestatea Sa este extrem de modestă și foarte sociabilă. Nu ai cum să nu rămâi marcat și plăcut impresionat de o astfel de persoană”, a spus românul.

Nicolas Radu este consultant de securitate pentru evenimente speciale în cadrul unei agenții de securitate ce colaborează cu mai multe vedete internaționale. Printre cei pe care i-a protejat românul de-a lungul timpului s-au numărat celebrități precum actorii Robert De Niro, Jason Statham și Cuba Gooding Jr.

Nicolas Radu, singurul roman care a facut parte din Garda Reginei Elisabeta a II-a
Nicolas Radu a facut parte din Garda Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, la datorie până la final

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a murit, joi, la Castelul Balmoral. Cu doar două zile înainte de a se stinge din viață, suverana a primit vizita noului premier britanic, Liz Truss.

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră pe care Marea Britanie modernă se construia. Țara este măreață datorită ei. A venit la conducere după Al doilea Război Mondial, a fost lidera a 57 de state.

Regina ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura, a fost cel mai longeviv monarh din istoria țării, a condus cu demnitate timp de 70 de ani. A fost iubită și admirată în Marea Britanie și toată lumea. A fost o inspirație personală pentru mine și pentru britanice.

Săptămâna aceasta a rămas hotărâtă să își continue datoriile și m-a numit premierul ei. În zilele dificile ne vom uni cu prietenii noștri din Marea Britanie și întreaga lume pentru a comemora viața ei strălucitoare. Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles”, a mai spus aceasta, adăugând că suverana și-a slujit țara cu demnitate și grație.

La întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a și noul premier britanic Liz Truss, ce a avut loc marți, 6 septembrie, la castelul Balmoral, au fost făcute și ultimele fotografii cu suverana în viață. În imagini se vede că deși zâmbea, monarhul slăbise și avea pete vineții pe una dintre mâini, probabil în urma unor perfuzii.

Regina Elisabeta a II-a s-a îmbolnăvit de COVID-19 în luna februarie. În aprilie, suverana spunea că această boală a epuizat-o. De atunci, ieșirile ei publice au fost mai rare. La începutul lunii iunie, regina nu a participat la toate ceremoniile de la Jubileul de Platină, invocând probleme de mobilitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...