Curiozități fascinante despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Avea două zile de naștere și știa să tragă cu arma

Ana Anitoiu 09.09.2022, 09:14
Curiozități fascinante despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Avea două zile de naștere și știa să tragă cu arma

Viața Reginei Elisabeta a II-a a fost plină de curiozități fascinante. Suverana avea două zile de naștere, știa să tragă cu arma, a fost pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial și avea o meserie pe care a învățat-o pe vremea când era prințesă.

Regina Elisabeta a II-a, „două zile de naștere”

Regina Elisabeta a II-a era sărbătorită de două ori pe an – de ziua ei de naștere, pe 21 aprilie, dar și în fiecare lună iunie, când era sărbătorită oficial prin parada Trooping the Colours. Suverana a fost încoronată la data de 2 iunie 1953.

Trooping of the Colour a marcat ziua de naștere oficială a suveranului britanic timp de peste 260 de ani. Ceremonia este efectuată de regimente ale armatelor britanice și Commonwealth-ului.

O altă curiozitate despre Regina Elisabeta a II-a este că suverana nu avea nevoie de un pașaport pentru a călători, deoarece toate pașapoartele britanice au fost emise în numele ei. Însă, toți ceilalți membri ai familiei regale aveau nevoie de astfel de documente. Acum, Regele Charles al III-lea va putea renunța la al său.

Curiozitati fascinante despre viata Reginei Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a știa să tragă cu arma. Ce meserie știa

Regina Elisabeta a II-a știa să tragă cu arma. O fotografie făcută în timpul vizitei suveranei la Centrul Național de Tir Surrey o arată încercând o pușcă L85. De altfel, monarhul a fost și singurul șef de stat care a fost pe front în timpul celui de-Al doilea Război Mondial și singura femeie din monarhia britanică care a făcut acest lucru.

Pe vremea când avea 18 ani și era prințesă, Elisabeta a II-a s-a înrolat în Serviciul Teritorial Auxiliar de Femei. A învățat să conducă un camion militar, dar nu doar atât, ci și o meserie. Mai exact, suverana a devenit mecanic.

„Atunci când centrul de instrucție a fost vizitat de către Rege, Regină și Prințesa Margareta, aceștia au găsit-o pe Prințesa Elisabeta într-o salopetă, lucrând la motorul unui camion al Crucii Roșii. Prințesa este acum un mecanic competent și este chiar mândră de această reușită.”, a spus un martor la acea scenă din viața suveranei.

Un alt detaliu mai puțin cunoscut despre Regina Elisabeta a II-a este faptul că suverana trimitea mail-uri înainte ca Internetul să fie folosit de toată lumea. Monarhul a trimis primul său e-mail în anul 1976, dintr-o bază militară, și a devenit primul monarh din lume care a folosit corespondența electronică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...