Nicolae Ciucă, mesaj îmbucurător pentru România. Au fost atinse încă două jaloane din PNRR

Elena Avramescu 23.09.2022, 13:48
Nicolae Ciucă, mesaj îmbucurător pentru România. Au fost atinse încă două jaloane din PNRR

Premierul României, Nicolae Ciucă, a făcut un anunț important astăzi, spunând că a fost adoptată ordonanța de urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență. Primul jalon este legat de conectarea învățământului superior la ceea ce se cere pe piața muncii, în timp ce al doilea are rolul de a mări capacitatea creșelor și a grădinițelor.

Alte două jaloane din PNRR au fost atinse de România

„Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație” , susține premierul României într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Conform declarației lui Nicolae Ciucă, cele două jaloane sunt extrem de importante, astfel că primul jalon are rolul de a conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii, iar al doilea jalon are legătură cu capacitatea creșelor și a grădinițelor, precum și a activităților de tip locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde, din nefericire, sunt deficitare.

„Primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii. Al doilea jalon atins prin acesta Ordonanță de Urgență este menit sa mărească capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare.

Guvernul României va îndeplini toate obligațiile asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. România trebuie modernizată și cu bani europeni”, a mai spus premierul României.

Sedinta la Guvern dupa ce Blue Air a suspendat toate zborurile. Solutia gasita de premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciuca

În discuție a intervenit și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a anunțat prin adoptarea Ordonanței de Urgență că se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, ce au fost stabilite prin Componenta 15-Educație.

„Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar.

Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie”, a notat Sorin Cîmpeanu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...