Ce se întâmplă cu măsura compensării la carburanți și sprijinul pentru lemnele de foc. Anunțul de ultimă oră al premierului Nicolae Ciucă

Stan Filon 21.09.2022, 16:35
Ce se întâmplă cu măsura compensării la carburanți și sprijinul pentru lemnele de foc. Anunțul de ultimă oră al premierului Nicolae Ciucă

S-a aflat ce se întâmplă cu măsura compensării la carburanți. Cel care a vorbit despre aceasta a fost premierul Nicolae Ciucă, care a anunțat noi măsuri în domeniul energetic, pentru anularea efectelor inflației și reducerea facturilor populației. Cum vrea să facă aceste lucruri guvernul PSD-PNL, vedeți în rândurile de mai jos.

Ce se întâmplă cu măsura compensării la carburanți și sprijinul pentru lemnele de foc

Șeful Executivului, premierul Nicolae Ciucă a anunțat în ședința de miercuri extinderea măsurii privind compensarea cu 50 de bani pe litru a prețurilor la carburanți, dar și noi măsuri pentru sprijinirea populației care se încălzește cu lemne de foc. O altă măsură pentru micșorarea facturilor privește și un program pentru înlocuirea becurilor cu filament cu unele LED, care consumă mai puțin.

„Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să adoptăm actul normativ”, a spus premierul Ciucă, cu privire la ordonanța privind compensarea prețurilor la carburanți.

Ce se intampla cu masura compensarii la carburanti si sprijinul pentru lemnele de foc
Ce se intampla cu masura compensarii la carburanti si sprijinul pentru lemnele de foc

Măsuri de eficientizare energetică

Compensarea la carburanți a fost adoptată inițial pentru trei luni și urmează să se încheie la sfârșitul lunii septembrie. Coaliția de guvernare a decis recent ca măsura să fie prelungită pentru alte trei luni de zile.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut și măsuri pentru românii care se încălzesc cu lemne, care vor fi, probabil, din ce în ce mai mulți, ținând cont de prețul actual al gazului natural. Șeful Executivului vrea să aibă pe masa Guvernului „nu mai târziu de finele acestei luni proiectul de act normativ”.

Premierul a anunțat și măsuri privind eficiența energetică. „Am discutat şi am luat decizia ca Ministerul Mediului să vină cu acea măsură prin care să sprijinim populaţia în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de led, concomitent cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale”, a afirmat Ciucă. Înlocuirea becurilor nu este prevăzută însă în legislația actuală privind programul Rabla.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...