EXCLUSIV

Nepotul Regelui Mihai își cumpără conac. Ce zonă a României ar fi ales Nicolae: “Am vizitat împreună mai multe locuri” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 29.06.2021, 18:23
Nepotul Regelui Mihai își cumpără conac. Ce zonă a României ar fi ales Nicolae: “Am vizitat împreună mai multe locuri” EXCLUSIV

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a vizitat recent Câmpulung Muscel, una dintre localităţile preferate ale primului rege al României, Carol I. Despre vizita lui, în acest cochet colț de țară, ne-a vorbit, pentru impact.ro, primarul orașului, Elena Lasconi, fost redactor PRO TV: ”Nicolae e un personaj cald, foarte drăguţ şi cu foarte mult bun-simţ. Încercăm împreună să găsim o zonă de împădurire, dar nu va fi uşor, fiindcă există în zonă foarte multe proprietăţi particulare. Poate își va lua o casă de vacanță, aici, la noi”.

Nepotul Regelui Mihai își cumpără conac la Câmpulung? Primarul Elena Lasconi l-a dat de gol pe Nicolae al României: ”Am vizitat împreună mai multe locuri!”

Nicolae al României pare din ce în ce mai atras de istoria românilor. Iată motivul pentru care, la jumătatea lunii iunie,  a vizitat Câmpulung Muscel, una dintre localităţile pe care primul rege al României, Carol I, le iubea foarte mult. În fapt, puţină lume mai ştie astăzi că orașul Câmpulungul a făcut multă vreme concurenţă oraşului Sinaia, în ochii lui Carol I, care se pregătea imediat după 1866 să-şi ridice reşedinţa oficială. Considerat multă vreme un fel de „Davos” al României, staţiunea musceleană a rămas mereu în inima marelui rege, care a ales, în cele din urmă, să ridice Castelul Peleş la Sinaia. Carol I a vizitat însă de multe ori Câmpulung Muscel.

Nepotul Regelui Mihai isi cumpara conac. Ce zona a Romaniei ar fi ales Nicolae Am vizitat impreuna mai multe locuri EXCLUSIV
Nicolae, nepotul regelui Mihai și Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel

Nicolae are o asociație care se ocupă și cu protecția mediului

Elena Lasconi, primarul oraşului, ne-a vorbit despre vizita lui Nicolae al României, la Câmpulung:

Până una, alta căutăm în zonă terenuri, păduri devastate pe care să le împădurim. Știți bine că se ocupă activ nu doar cu plantarea copacilor, ci cu alte numeroase acțiuni concrete de protecție a mediului, fiind vorba despre responsabilitate față de generațiile viitoare, despre copiii și nepoții noștri.

Fosta vedetă PRO TV a fost impresionată de această întâlnire:

Nicolae e un personaj cald, foarte drăguţ şi cu foarte mult bun-simţ. Încercăm împreună să găsim o zonă de împădurire, dar nu va fi uşor, fiindcă există în zonă foarte multe proprietăţi particulare, ne-a mai spus Elena Lasconi, pentru impact.ro.

Ea a adăugat că trage speranţa ca prinţul să-şi cumpere un conac în zonă:

Am vizitat împreună mai multe locuri şi, cine ştie, poate va dori în cele din urmă să-şi cumpere o casă de vacanţă aici, la noi. Nu ştiu dacă asta se va întâmpla, dar noi ne dorim!

Nepotul Regelui Mihai isi cumpara conac. Ce zona a Romaniei ar fi ales Nicolae Am vizitat impreuna mai multe locuri EXCLUSIV
Principele Nicolae și Elena Lasconi, fosta vedetă Pro TV

Regele Mihai i-a retras lui Nicolae titlul de ”Principe al României”

Tânărul britanic Nicholas Medforth-Mills, 36 de ani, nepot al Regelui Mihai, s-a mutat la București în 2013 și a intrat repede în rolul ce-i fusese pregătit: acela de a aduce prospețime în beneficiul ideii monarhice care lâncezea, şi atunci, şi acum, ca alternativă a organizării statale. El mai fusese în capitala României în mai 1992, de Paşti, când avea doar şapte ani. Atunci bunicul său l-a prezentat unei mulţimi entuziaste din balconul Hotelului Continental. Numai că, în august 2015, Regele Mihai I a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă care a luat prin surprindere pe toată lumea, că i-a retras nepotului său, Nicolae, titlul de “Principe al României”.

În plus, acesta a fost exclus şi din linia de succesiune la tron, acolo unde ocupa până în acel moment poziţia a treia, după principesa Margareta şi mama ei, principesa Elena. Documentul a fost semnat de Regele Mihai în data de 1 august, iar decizia a fost luată de Regele Mihai, din motive de ”lipsă de modestie”. Nicolae susţine că nu i-a fost arătat documentul cu pricina şi că nu ştie dacă există semnătura bunicului său pe actul respectiv. În acea perioadă, Regele Mihai se afla în Elveţia, unde şi-a petrecut ultimii ani de viaţă până la moartea sa, survenită în decembrie 1917. Prinţul Nicolae a avut o scurtă relație cu Nicoleta Cîrjan, pe care a lăsat-o însărcinată, scandalul făcând vâlvă în celebra lui familie. Consilierul privaţii ai Casei Regale au făcut atunci precizări în legătură cu această decizie surprinzătoare.

E mai bine să se ia o asemenea decizie pentru ca Nicolae să meargă pe drumul său. El a avut implicări în sportul de performanţă, activităţi private ce nu concordă cu activitatea de moştenitor, nu avea experienţă diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari, au spus aceştia sub protecţia anonimatului.

Trei ani mai târziu, Nicolae avea să se căsătorească cu Alina Maria Binder, la Sinaia, locul reşedinţei regale ridicate de primul rege al României, Carol I. Nicolae și Alina au o fetiță superbă, pe care ambii o răsfață ca pe o prințesă.