Elena Lasconi, primărița din Câmpulung, trăiește în condiții greu de imaginat. ”Fără canalizare, asfalt și gaze”

Cristian Cojocaru 08.01.2021, 16:49
Elena Lasconi, primărița din Câmpulung, trăiește în condiții greu de imaginat. ”Fără canalizare, asfalt și gaze”

Actualul primar al Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, are parte de condiții greu de imaginat în casa pe care a achiziționat-i în urmă cu câțiva ani. Pe multe străzi ale micului oraș nu există în 2021 apă curentă și canalizare, lucruri care pot fi întâlnite în multe zone ale României secolului XXI.

Elena Lasconi își duce traiul în condiții vitrege

România, țară membră a Uniunii Europene, totodată țară în secolul XXI în care poate fi întâlnită de multe ori lipsa condițiilor necesare supraviețuirii. O țară care se dorește a fi numită civilizată dar în care lipsa utilităților curente precum apa, canalizarea și rețeaua de gaze încă poate fi amintită la timpul prezent.

Este cazul și orașului Câmpulung Muscel, oraș unde Elena Lasconi a câștigat alegerile în 2020 și a devenit primarul orașului. Casa pe care a cumpărat-o în urmă cu câțiva ani duce lipsă de canalizare, gaze iar strada pe care se află este neasfaltată. Rețeaua de apă a fost introdusă pe strada pe care se află imobilul doar după ce aceasta a anunțat că va candida la Primărie.

„La ora actuală sunt trei linii de lucru pentru a putea să conectăm tot Câmpulungul la reţeaua de gaze, dintre care două pe fonduri europene. A treia variantă la care am muncit foarte mult este cea prin ANRE. Am chemat oamenii la Primărie, le-am încărcat documentele şi le-am actualizat documentele. Au venit peste 600 de câmpulungeni. Şi eu am depus cerere alături de sute de alţi oameni pentru a fi branşată la gaze”, spune Elena Lasconi, făcând cunoscută ţinta sa ca toate străzile din Câmpulung Muscel să aibă gaze, apă, canal şi asfalt.

Elena Lasconi spune că există foarte multe străzi care nu beneficiază de apă curentă și dorește să scoată orașul Câmpulung Muscel din Evul Mediu
Elena Lasconi spune că există foarte multe străzi care nu beneficiază de apă curentă și dorește să scoată orașul Câmpulung Muscel din Evul Mediu

”Nu am canalizare, gaze şi asfalt pe strada pe care locuiesc”

Elena Lasconi a făcut o fosă septică încă din momentul în care s-a mutat în Câmpulung Muscel. Cu atât mai mult, aceasta a fost nevoită să își facă un puț pentru că deși rețeaua de apă a apărut pe strada pe care locuiește cu o foarte mare întârziere, calitatea rețelei lasă de dorit făcând ca apa să fie întreruptă destul de des.

„Nu am canalizare, gaze şi asfalt pe strada pe care locuiesc. Doar apă au băgat după ce am anunţat că o să candidez. Fără gaze e dificil. Folosesc aragaz cu butelie pentru gătit şi sobe cu lemne. Pe hol am un calorifer electric şi apă caldă cu boiler”, a mai declarat Elena Lasconi pentru adevarul.ro.

În micuțul oraș încă există foarte multe străzi care nu beneficiază de apă curentă, iar aceasta a menționat că dorește să scoată orașul Câmpulung Muscel din Evul Mediu. Primărița va trimite în săptămânile care urmeazî mai multe echipe pe teren pentru a realiza un set de date exacte cu privire la utilitățile care lipsesc pe toate cele 225 de străzi din oraș.

Urmăriți Impact.ro și pe