Principele Nicolae, mesaj răvășitor la doi ani de la moartea Regelui Mihai. Imagini nemaivăzute cu ultimul suveran al României

Diana Radu 05.12.2019, 13:04
Principele Nicolae, mesaj răvășitor la doi ani de la moartea Regelui Mihai. Imagini nemaivăzute cu ultimul suveran al României

Astăzi, 5 decembrie se împlinesc doi ani de când ultimul monarh al României, Regele Mihai, a trecut în neființă. Cu acest prilej, fostul principe Nicolae a postat un mesaj răvășitor pe pagina sa de Facebook în amintirea bunicul său, precum și câteva imagini de colecție cu ultimul suveran al României.

Mesajul răvășitor postat de fostul principe Nicolae la doi ani de la moartea Regelui Mihai

În postarea făcută de către fostul principe Nicolae în mediul online, acesta vorbește despre dragostea și dorul de bunici, pe care le consideră unice. „Dragostea și dorul de bunici sunt unice. Doi ani de când bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I, a plecat dintre noi. Să ne amintim cu drag de el mereu”, a scris fostul principe Nicolae pe contul său de Facebook.

Postarea făcută de fostul principe Nicolae în amintirea regelui Mihai
Postarea făcută de fostul principe Nicolae în amintirea regelui Mihai

Fostul principe Nicolae a mai publicat alături de mesajul emoționant și o serie de fotografii nemaivăzute până acum, care îl înfățișează pe el și pe bunicul său, Regele Mihai în diferite etape ale vieții.

Imagini nemaivăzute cu regele Mihai
Imagini nemaivăzute cu regele Mihai

Astăzi, 5 decembrie, se împlinesc doi ani de la moartea ultimului suveran al României. Cine a fost Regele Mihai?

Regele Mihai I al României a reușit să rămână o legendă vie în sufletele românilor, chiar și după moartea sa. Asta pentru că, deși a fost forțat să abdice de la tron, Regele Mihai și-a iubit țara mai presus de orice! Iată ce mesaje le transmitea Regele din exil românilor:

”Timpul României voastre a început! Cer tuturor muncitorilor să declare greva generală în toată ţara. Cer reprezentanţilor României din străinătate să…”, este mesajul transmis de Regele Mihai din exil.

Imagini nemaivăzute cu Regele Mihai
Imagini nemaivăzute cu Regele Mihai

Ultimul suveran al României s-a născut în anul 1921 și a urcat pe tron de două ori, între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 și în perioada 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947. Regele Mihai s-a născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui a fost nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei. Astfel, Mihai al României a fost descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei.

Regele Mihai în copilărie
Regele Mihai în copilărie

Regele Mihai a încetat din viaţă pe 5 decembrie 2017 la vârsta de 96 de ani, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, asta după ce Majestatea Sa a fost internat timp de mai multe săptămâni într-o clinică din Elveția, într-o stare de accentuată slăbiciune fizică, după ce suferise o intervenție chirurgicală.

Regele Mihai I al României a fost înmormântat, pe 16 decembrie, seara, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Necropola Regală, unde se odihnește și Regina Ana.

Urmăriți Impact.ro și pe