Nelu Tătaru, anunț oficial despre pandemia de coronavirus: „Suntem în cea de-a doua fază a valului unu”. Ce înseamnă asta

Stan Filon 02.10.2020, 09:14
Nelu Tătaru, anunț oficial despre pandemia de coronavirus: „Suntem în cea de-a doua fază a valului unu”. Ce înseamnă asta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu vești proaste ăentru români. Oficialul a spus că România nu a trecut nici măcar de primul val al epidemiei de coronavirus, ci am intrat în cea de-a doua fază a primului val.

Nelu Tătaru spune că încă nu am scăpat de valul 1 al pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru susține că, dacă se respectă regulile de igienă și de distanțare socială, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie. Întrebat, la Digi24, când va veni valul doi al epidemiei în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că țara noastră nu a trecut încă de primul val.

”Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a spus Tătaru, citat de Mediafax.

Primarul comunei Deveselu a murit dupa ce s-a infectat cu coronavirus

Suntem de-abia în cea de-a doua fază a primul val

Ministrul Sănătății speră că numărul de cazuri noi de coronavirus să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricțiile impuse de către autorități, dar a atras atenția că în curând pandemia de coronavirus va fi însoțită și de noul sezon de gripă.

”Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nouă școli din București intră în scenariul roșu

Nelu Tătaru, care a fost întrebat dacă ar avea curajul să lase şcolilor deciziile privind purtarea măştii sau cântatul la orele de muzică, precum în landul Baden-Württemberg din Germania, a afirmat că, până acum, la noi în ţară, respectarea regulilor a dus la ”rezultate bune şi ne ajută să trecem peste acest moment pandemic”.

Tătaru consideră că şcolile amintite ”au un anumit standard” şi pledează pentru purtarea măştii şi în exterior „când avem grupuri şi avem aglomerări umane”.

Anul şcolar 2020 – 2021 a început, luni, cele mai multe unităţi adoptând scenariul verde care presupune prezenţa fizică a elevilor în bănci. Cu toate acestea, nu mai puțin de nouă școli din București urmează să intre în scenariul roșu, din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...