OMS, avertisment dur pentru omenire. Ce se întâmplă, vara, cu noul virus și când este anunțat al doilea val al pandemiei

Diana Radu 29.06.2020, 14:28
OMS, avertisment dur pentru omenire. Ce se întâmplă, vara, cu noul virus și când este anunțat al doilea val al pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că noul virus se comportă exact la gripa spanioală, adică dispare vara și se întoarce toamna. Gripa spaniolă a ucis 50 de milioane de oameni în timpul celui de-al doilea val, susțin experții.

OMS, avertizează că urmează al doilea val de pandemie

Experții de la OMS avertizează că pericolul în ceea ce privește coronavirusul nu a trecut, ci va reveni în forță cu al doilea val în toamnă. Specialiștii au obținut această estimare după ce au comparat virusul cu gripa spaniolă și au observat că se comportă similar.

„Această pandemie se comportă așa cum am prezis și comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, avertizează Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS, pandemie, al doilea val
OMS, avertizează că urmează al doilea val de pandemie

Răspunsul director adjunct al OMS vine ca urmare a unei  scrisori semnate de experți din Italia care susțin că „urgența a trecut”. „Când virusul dispare din clinică totul pare să se fi terminat, dar nu este așa”, susține directorul adjunct al OMS.

Guerra a mai precizat că pentru a păstra secțiile de terapie intensivă goale și pentru a preveni răspândirea virusului, trebuiesc luate măsuri dacă nu vrem ca toamna să vină cu un val și mai puternic. În acest sens, cea mai bună măsură ar fi vaccinarea, susține acesta, precizând că Italia este gata să vaccineze 100% din populație împotriva gripei.

„Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același, iar faptele spun că tendința unei epidemii ca aceasta este prevăzută pe scară largă și previzibilă. Există o descendență care coincide cu vara. Este adevărat că terapia intensivă s-a goli, însă s-a golit așa cum era de așteptat și nu vrem să se umple din nou în toamnă. Toate precauțiile pe care le luăm au ​​scopul de a limita circulația virusului în septembrie-octombrie”, a mai declarat Ranieri Guerra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI