Ultimă oră! Modificări cu o zi înainte de începerea noului an școlar. Cum se schimbă situația școlilor din București. Instituțiile care trec la scenariul 3

Elena Avramescu 13.09.2020, 13:05
Ultimă oră! Modificări cu o zi înainte de începerea noului an școlar. Cum se schimbă situația școlilor din București. Instituțiile care trec la scenariul 3

În decursul zilei de ieri, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că după întâlnirea cu inspectorii școlari, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență se va lua decizia schimbării scenariului aplicat în cazul a două unități de învățământ. În acest sens, cele două vor trece la cursuri exclusiv online, deoarece au fost depistate noi cazuri de COVID-19.

Modificări cu o zi înainte de începerea noului an școlar

„Este vorba despre școala centrală și o grădiniță, «Zâna Florilor». Au solicitat, prin decizia consiliului de administrație, care a fost transmisă la inspectoratul școlar azi. Așteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ca să dea și hotărârea pentru scenariul roșu în aceste cazuri. La gradiniță așteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a anunțat abia aseară”, a declarat Monica Anisie, potrivit Digi24.

Ministrul Educației a mai precizat că scenariile aplicate la începerea școlilor din Capitală se pot schimba oricând, în cauzl în care inspectorii școlari consideră că este nevoie.

Modificari cu o zi inainte de inceperea noului an scolar
Modificari cu o zi inainte de inceperea noului an scolar

Cum se schimbă situația școlilor din București. Instituțiile care trec la scenariul 3

”Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii. Mai există și o situație care a apărut la școala centrală, azi vor decide.

Eu merg la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi. Eu merg la ora 09.00 la întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte. Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a mai spus Monica Anisie, potrivit sursei citate.

În plus, mai multe școli vor intra din scenariul galben în cel roșu, fiindcă pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare iar situația claselor cu peste 30 de copii, obligaţi să vină toţi la şcoală chiar spaţiul nu permite distantarea, este încă incertă. Monica Anisie dă vina pe directorii şcolilor şi spune că ei ar trebui să propună scenariul în care se va învăţa, în funcţie de spaţiul de care dispun în clase.

Aceasta a mai spus că s-a luat în calcul orice variantă, chiar și cea în care numărul elevilor dintr-o clasă este mare. În funcție de spațiu, conducerea școlii o să decidă modul în care vor fi repartizați elevii. La începutul anului școlar, nu mai este cerută nicio adeverință, până și cea pentru educație fizică poate fi adusă până la finalul lunii septembrie: „Avizul epidemiologic nu este acum obligatoriu pentru că numai la momentul în care lipsește 3 zile copilul suferind de o boală, poate intra în colectivitate pe baza avizului”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Urmăriți Impact.ro și pe