Nelu Tătaru a vorbit în ziua alegerilor locale despre instituirea stării de urgență. Românii trebuie să știe neapărat asta

Nelu Tătaru a vorbit în ziua alegerilor locale despre instituirea stării de urgență. Românii trebuie să știe neapărat asta

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, duminică, în ziua alegerilor locale 2020, despre instituirea stării de urgență în România, în contextul epidemiei de coronavirus.

Ce a spus Nelu Tătaru despre instituirea stării de urgență, în România

Ministrul Sănătăți a făcut declarația despre starea de urgență la Huși, acolo unde a votat pentru alegerile locale 2020.

Nelu Tătaru a spus că, deocamdată, evaluarea nu arată necesitatea reinstituirii stării de urgență. Totuși, decizia în acest sens îi aparține președintelui României.

Nelu Tătaru a vorbit în ziua alegerilor locale despre instituirea stării de urgență. Românii trebuie să știe neapărat asta

“Nu, nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest moment, evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate – restaurante deschise, teatre, cinematografe, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii, alegerile pe care le avem astăzi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că săptămâna viitoare va fi făcută o evaluare a cazurilor de coronavirus din țară, după deschiderea noului an şcolar. Conform lui Nelu Tătaru, arunci vom afla dacă rămânem în jurul celor 1.500 de noi cazuri pe zi sau dacă urcăm spre 2.000 de noi îmbolnăviri.

Pentru ce a votat Nelu Tătaru, la alegerile locale 2020

Ministrul Sănătăţii a mai spus că a votat, duminică, la alegerile locale 2020, pentru schimbarea administraţiei locale şi pentru schimbarea mentalităţii.

“Am votat pentru ce votez de 15 ani, de când sunt în Huşi, pentru schimbare, pentru altă mentalitate, cu speranţa că se va schimba şi în Huşiul meu ceva.

Azi este ziua în care va trebui să arătăm că normalul e altul şi îl vom vedea de mâine încolo. Nu acesta este normalul”, a mai spus Nelu Tătaru.

Alegerile locale 2020 sunt în desfășurare. Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00. Alegătorii care se vor afla în localul secției de votare, la acea oră, vor avea dreptul să își exprime votul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI