EXCLUSIV

Narcis Hogea: ”Au murit 65 de oameni și Piedone primește 4 ani de închisoare. Este revoltător!” 

Livia Ispas 12.05.2022, 16:59
Narcis Hogea: ”Au murit 65 de oameni și Piedone primește 4 ani de închisoare. Este revoltător!” 

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, care a murit în spital după incendiul din Colectiv, consideră revoltătoare decizia Curții de Apel București de condamnare a primarului Cristian Popescu Piedone la patru ani de închisoare, jumătate din pedeapsa pe care o primise anterior.  

”Decizia este revoltătoare, în special sentința dată lui Cristian Popescu Piedone, de patru ani. Au murit 65 de oameni și din cauza lui Piedone, iar el primește patru ani de pușcărie? Mi se pare revoltător”, a declarat Narcis Hogea, pentru impact.ro. 

Tatăl lui Alex Hogea susține că Piedone este la fel de vinovat ca și patronii Clubului Colectiv, pentru că, dacă ar fi trimis pe cineva să verifice ce este în neregulă în acel local și nu semna autorizația de funcționare pentru local, astăzi era o altă situație.  

Ei sunt plătiți de noi ca să aibă grijă ca noi să trăim o viață normală și sigură, nu sunt plătiți să facă filme prin piețe. Faptul că a semnat acea autorizație fără să verifice dacă ce e acolo este în regulă, pentru mine înseamnă că este la fel de vinovat ca și patronii care au făcut acele nereguli. Pentru că dacă el trimitea pe cineva și verifica, și nu semna acea autorizație, astăzi nu mai vorbeam de dosarul Colectiv, ci mă bucuram de prezența copilului meu în familie”, a mai spus Narcis Hogea. 

Sunt mai bine de șase ani de suferință și de chin pentru familiile celor 65 de tineri morți în incendiul din Colectiv, iar primarul Cristian Popescu Piedone, chiar în fața unei decizii care îi confirmă faptele, nu se vede vinovat. 

”A fost o perioadă criminală pentru noi după incendiu. Îl auzeam astăzi pe Piedone, la un interviu, înainte să se urce în mașină să se predea, blestemând-ne pe noi, părinții, spunând ceva de genul că dacă noi credem că el e vinovat, așa să ne ajute Dumnezeu. Până la urmă noi, suntem noi vinovați că el ne-a omorât copiii”, a adăugat Narcis Hogea. 

”Aștept să îi văd în sala de judecată pe Arafat, Bănicioiu, Cîrstoiu” 

Tatăl lui Alex Hogea spune că acum așteaptă soluționarea celui de-al doilea dosar, aflat în anchetă la procurori.  

”Aștept cu mare interes să îi văd în sala de judecată pe Raed Arafat, pe Nicolae Bănicioiu (ministru al Sănătății în perioada incendiului din Colectiv – n.r.), pe Cătălin Cîrstoiu, care era manager la Spitalul Universitar și în acea perioadă, pe Boroș, care era șeful secției ATI, din cauza cărora Alexandru a murit. Ei s-au opus transferului pe care noi îl găsisem în străinătate și astfel Alexandru a ajuns cu trei zile mai târziu decât trebuia să ajungă, timp în care infecțiile nosocomiale i-au invadat corpul și nu s-a mai putut face nimic”, a afirmat Narcis Hogea. 

În acest dosar, de aproape doi ani se fac expertize, probabil pentru că acolo sunt nume mari, a adăugat tatăl lui Alex Hogea. 

Alexandru Hogea avea 19 ani și era student la Facultatea de Cibernetică din București când a murit, la aproape o lună după incendiu, pe 22 noiembrie 2015, în urma rănilor suferite și a infecțiilor nosocomiale. El a decedat în spitalul AKH Viena, cu arsuri pe 30% din corp, după ce transferul în străinătate a fost amânat de autoritățile din România.

Pedepsele din dosarul Colectiv, decise după șase ani de judecată

Judecătorii Curții de Apel București au hotărât, joi, ca primarul Cristian Popescu Piedone să fie condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv. 

Pedepsele din dosarul Colectiv: 

  • Matei George Petrică (pompier ISU București) – 8 ani și 8 luni 
  • Radu Antonina (pompier ISU București) – 8 ani și 8 luni 
  • Zaharia Viorel (pirotehnist)-  6 ani si 10 luni 
  • Moise Marian (pirotehnist) – 6 ani și 10 luni 
  • Niță Cristian Matei (director Golden Ideas Fireworks Artists) – 2 ani și 6 luni cu suspendare 
  • Mincu Costin (patron Colectiv) – 8 ani 
  • Gancea Paul Cătălin (patron Colectiv) – 6 ani și 4 luni 
  • Anastasescu George Alin (patron Colectiv) – 11 ani si 8 luni 
  • Cristian Popescu Piedone – 4 ani
  • Moțoc Sandra Ramona (referent superior Primăria Sector 4) – achitată 
  • Ganea Luminita Larisa, consilier superior Primăria Sector 4 – achitată
Urmăriți Impact.ro și pe