Nadia Comăneci, surpriză imensă în 2021. Unde o vom vedea pe marea sportivă a României

Ioana Bucur 05.01.2021, 10:45
Nadia Comăneci, surpriză imensă în 2021. Unde o vom vedea pe marea sportivă a României

Surpriză imensă în 2021, de la nimeni alta decât Nadia Comăneci! Unde o vom putea, în acest an, pe marea sportivă in României. Milioane de oameni, din întreaga lume, vor fi luați prin surprindere de mișcarea primei gimnaste de 10 din istorie.

Nadia Comăneci, surpriză imensă în 2021

Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, a pregătit o surpriză imensă în 2021 . Celebra gimnastă a părăsit sala de antrenere, pentru o vreme, și a pășit pe platourile de filming! From, if it seems că noul an va marca debutul său ca actriță, într-o producție emoționantă, ce va fi difuzată pe una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume – Netflix.

Filmul în care joacă Nadia Comăneci este inspirat dintr-o poveste reală

Filmul în care joacă Nadia Comăneci, ce se numește „Full Out 2: Yout Got This”, este inspirat dintr-o poveste reală. Scenariul spune povestea sportivelor din echipa de gimnastică a Universității din Oklahoma care se luptă pentru a-și apăra titlul de campioană națională de gimnastică, în Statele Unite ale Americii, după pierderea starului Brenna Dowell.

Un ajutor nesperat pentru tinere este Riley, a dansator de breakdance. Cu ajutorul său, fetele învață câteva tehnici spectaculoase de dans, pe care le adaugă în exercițiile cu care se prezintă în competiții. În cele din urmă, succesul vine abia după ce fiecare realizează că, pentru a obține titlul la care visau, nu trebuia decât să aibă curaj și încredere în forțele proprii. În filmul distribuit de Netflix apar Nadia Comăneci și soțul acesteia, Bart Conner.

Nadia Comăneci, „furată” de maghiari
La un pas să ne fie „furată” de maghiari

„Zeița de la Montreal”, la un pas să fie furată românilor

Timp de mai bine de patru decenii, Nadia Comăneci a fost subiectul unei controverse bizare . Totul a început pe vremea când avea doar 14 ani. Nadia Comăneci venea pe lume la Onești, în ziua de 12 noiembrie 1961. Numele i-a fost inspirat de „Nadejda” („Speranța”), eroină a unui film. Chiar mama ei a dezvăluit că Nadia-Elena Comăneci a fost botezată în religia creștin-ortodoxă, „în parohia Sfântul Nicolae din Onești, de Bobotează, pe 6 ianuarie 1962”. Însă toate aceste detalii au fost contestate, în întreaga lume, imediat după succesul uriaș de la Montreal.

În 1976, la scurt timp după ce tabela de notare de la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal Québec arăta primul 10 din istorie, pentru românca Nadia Comăneci, copila a devenit subiectul unei teorii conspiraționiste halucinante, preluată de publicații importante din întreaga lume și readusă la lumină, din timp în timp, vreme de aproape patru decenii. Aceea că, de fapt, Nadia Comăneci nu ar fi avut origini românești, ci maghiare , și că numele ei real era Anna Kemenec, potrivit Știri din Lume . Însă, în tot acest timp, gimnasta a mărturisit că nu a știut nimic despre controversele din jurul numelui sau naționalității sale. Fosta gimnastă a aflat abia în anul 2016 că ungurii o „botezaseră” Anna Kemenec:

„Nu m-a întrebat nimeni despre aşa ceva până acum! Oricum, nu este nimic adevărat în toată povestea asta. Eu respect pe toată lumea, indiferent de naţionalitate, dar nu am nicio conexiune cu maghiarii. Nu am pe nimeni de origine maghiară in familie. Zero legături! ”, a spus Nadia, citată de gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...