Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci de-a lungul timpului. Gimnasta de 10 perfect a atras mereu bărbați celebri

Daria Petrescu 12.11.2020, 09:42
Cu cine s-a iubit Nadia Comăneci de-a lungul timpului. Gimnasta de 10 perfect a atras mereu bărbați celebri

Nadia Comăneci este una dintre cele mai apreciate gimnaste din România. Este prima sportivă care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. De asemenea, este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. În prezent, fosta gimnastă locuiește în America, este căsătorită și are un băiat. De-alungul timpului s-a tot vorbit despre viața personală a Nadiei, însă, puțini sunt cei care știu cu cine s-a iubit, de fapt, aceasta în tinerețe.

Bărbații din viața Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci a ţinut prima pagină a ziarelor datorită relaţiilor de dragoste pe care le-a avut sau despre care doar se spune că le-ar fi avut cu diferiţi oameni. Acest lucru se întâmpla în anii ’80. Nadia Comăneci împlinește 58 de ani pe 12 noiembrie. Deși s-au scris multe despre viața personală, aceasta nu a făcut niciodată declarații despre bărbați din viața ei. Astfel că, nimeni nu știe exact dacă ceea ce s-a spus este și adevărat.

„La Universiada din 1981, în sală, era prezent şi Nicu Ceauşescu, acesta urmărind-o intens pe Nadia în acea perioadă. După Universiadă, Nicu le invita mereu pe Nadia, pe Anca Grigoraş, la restaurant. De ziua Nadiei, îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane.

Nadia Comăneci și soțul ei, Bart Conner

Nadia era invitată mereu la petrecerile organizate de el. De altfel, după ce s-a retras din gimnastică, Nicu a angajat-o coregraf la ansamblul UTC.

Din câte ştiu însă din vremea aceea, Nadiei îi era teamă de relaţiile cu familia Ceauşescu, de aceea evita multe dintre întâlnirile cu Nicu“, spunea în urmă cu mai mulţi ani Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în cartea sa.

Relația cu Ștefan Bănică Jr.

În urmă cu mulți ani, Ziarul Cancan a scris despre povestea de dragoste dintre Ștefan Bănică Jr. și Nadia Comăneci. Se pare că despre povestea lor de dragoste aflase și Securitatea, iar la dosarul celor doi apar şi două scrisori pe care Ștefan i le-a trimis sportivei.

„Ce să fac dacă te iubesc? Greşeala e de ambele părţi. Eu sunt nerăbdător şi vreau totul, iar tu te complaci. Nu ştiu ce să-ţi scriu. Nu trebuie să rişti, dar de vorbit şi văzut tot se poate“, este un fragment din prima scrisoare. În cea de-a doua este posibil ca Bănică să vorbească despre avortul pe care Nadia l-ar fi făcut.

„Vezi că ţi-am trimis o carte special pentru problema noastră. Scrie acolo tot ce trebuie să faci în fiecare lună. Păcat că e în engleză, dar te descurci tu. Acum e momentul. După 2-3 luni, degeaba, nu se mai poate face nimic. Te iubi“, i-ar fi scris Ștefan Bănică Nadiei.

Nadia Comăneci, preferata lui Ion Dolănescu și Ion Geolgău

Constantin Panait este cel care ar fi regizat fuga Nadiei Comăneci din România. El a vorbit despre relațiile pe care Nadia le avea în paralel cu Nicu Ceauşescu şi cu Ştefan Bănică.

„Din ce ştiu eu, Nadia a stat cu Nicuşor Ceauşescu câţiva ani. O suna Nicu, de la Sibiu, şi-i spunea atât: “Hai!”. Imediat apărea maşina în faţa casei, ea se urca şi mergea acolo. Norocul ei era că, în multe cazuri, până ajungea, Nicuşor adormea din cauza alcoolului. Ea cobora în cramă, îşi făcea provizii cu de toate şi se întorcea la Bucureşti.

Prin 1987, când Nadia era şi cu Nicu, dar şi cu Ştefan Bănică Jr., a ieşit un scandal uriaş la restaurantul Odobeşti din Bucureşti. Aflase  Nicuşor că Nadia rămăsese însărcinată cu Bănică. Aşa că a trimis gărzile de corp, care au rezolvat situaţia. Securiştii lui Nicuşor au venit peste Bănică şi i-au dat o bătaie cruntă. Săracul de el, era plin de sânge, la Odobeşti, că acolo cânta taică-su şi venise la el în vizită cu George Mihăiţă. Nadia a făcut avort imediat“, a spus Constantin Panait pentru Libertatea.

Potrivit Adevărul, Nadia Comăneci s-a iubit şi cu Ion Geolgău, fost jucător al Universităţii Craiova, dar și cu Ion Dolănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe