Mulţi părinţi fac această greşeală fără să ştie. Avertismentul Poliţiei Române pentru copii

Ioana Bucur 10.06.2021, 09:51
Mulţi părinţi fac această greşeală fără să ştie. Avertismentul Poliţiei Române pentru copii

Pericole la tot pasul pentru cei mici. Poliția Română a tras un puternic semnal de alarmă. Oamenii legii au precizat că este vorba despre o greșeală pe care o fac mulți părinți, fără să știe. Reacțiile oamenilor au fost surprinzătoare.

Mulţi părinţi fac această greşeală fără să ştie

Poliția Română a postat, pe pagina de Facebook, un avertisment îngrijorător pentru părinții de la noi din țară. Autoritățile au reamintit că minorii sub vârsta de 14 ani nu au voie să circule, cu bicicleta, pe drumurile publice. În plus, în cazul în care adulții sunt însoțiți de un copil, cu vârsta mai mare de 14 ani, acesta ar trebui să circule în fața lor, nu în paralel.

„Dragi părinți, știați că…? Copiii nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice, dacă au sub 14 ani? Dacă sunteți însoțiți de copil(peste 14 ani), este recomandat ca el să meargă în fața voastră, nu paralel! Copilul face ce vede la voi, așa că, nu treceți pe trecerea pentru pietoni în timp ce sunteți pe bicicletă! Sportul te face mai puternic și te menține sănătos!”, a transmis Poliția Română, pe pagina de Facebook.

Avertismentul Poliţiei Române pentru copii
Avertismentul Poliţiei Române pentru copii

„Încurajați mersul pe bicicleta, nu invers!”

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară la avertismentul Poliției Române. În câteva ore de la publicare, postarea a fost redistribuită de peste o mie de ori și a strâns aproape patru sute de comentarii. Mulți internauți i-au felicitat pe oamenii legii pentru implicare, în timp ce unii au criticat restricțiile, considerând că, de fapt, autoritățile ar trebui să caute soluții pentru a încuraja mersul pe bicicletă.

„Dragă Politia Romana (fără diacritice, căci pagina asta a fost făcută de nepotul vreunui colonel) știați că puteți schimba aberația asta legislativă? Adică nu mai bine faceți ordine-n trafic și impulsionați mersul pe bicicletă? Practic, un copil de pănă la 14 ani are interzis la mersul pe bicicletă pentru ca piste nu avem, iar în parc sau pe trotuar este tot interzis”,

„Demult este cazul să fie schimbată această lege stupidă, care se opune dezvoltării armonioase a copilului. Orice țară civilizată permite copiilor chiar și de 6-7 ani să circule pe bicicletă, însoțiți, pe drumurile publice. Sunt probleme grave de obezitate în rândul copiilor în România și, în loc să-i inspiri să facă mișcare, le interzici să meargă pe bicicletă pe străzi până la 14 ani”

Încurajați mersul pe bicicleta, nu invers! Practic, legal vorbind, un copil sub 14 ani are interzis oriunde ar merge (trotuare, parcuri etc). Prin copii am putea schimba mentalitatea de automobilism, în schimb le interzicem complet orice șansă”, sunt câteva dintre sutele de mesaje trimise.