Un sucevean a primit trei amenzi de la poliție după ce a fost bătut cu bestialitate și luat cu ambulanța

Elena Avramescu 09.06.2021, 12:05
Un sucevean a primit trei amenzi de la poliție după ce a fost bătut cu bestialitate și luat cu ambulanța

Un sucevean a primit trei amenzi după ce a fost bătut. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, din satul Călugăreni, comuna Adâncata, care după ce a fost bătut fără milă, a fost și amendat. Se pare că bătaia a încasat-o de la un vecin, iar polițiștul care a venit să constate problema a decis să-i dea și lui amenzi, mai exact trei.

Un sucevean a primit trei amenzi după ce a fost bătut

Bărbatul a declarat că va contesta amenzile în instanță, susținând că a intervenit pentru a-și apăra sora, care a strigat după ajutor, însă scandalul nu a fost pornit de el. Mai mult, acesta crede că este un abuz faptul că a fost amendat la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Incidentul nefericit s-a petrecut la data de 25 mai, când suceveanul se deplasa pe drumul din sat și a observat cum o mașină oprește în fața porții surorii sale.

Poarta era închisă, agresorii au sărit gardul și au început să o lovească pe sora mea, care striga după ajutor. Văzând aceasta vă dați seama că am intervenit, însă Sorin Constantin Cosovanu s-a apropiat de mine și m-a lovit în cap cu un corp contondent. Am început să sângerez puternic, niște vecini m-au dus în curte la ei și au chemat ambulanța, a povestit bărbatul, potrivit monitorulsv.ro.

Un sucevean a primit trei amenzi dupa ce a fost batut
A primit trei amenzi dupa ce a fost batut

Imediat după, bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale deoarece avea o plagă suturată chirurgical la scalp. Potrivit certificatului medico-legal, se pare că acesta a suferit excoriații, echimoze, plăgi contuze și hematom epicranian frontal stâng, leziuni care au fost produse prin lovire cu mijloace contondente și care necesită 8-10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, a declarat medicul legist care l-a consultat pe bărbat.

Înafara de dosarul penal deschis pentru infracțiunea de „loviri sau alte violențe”, polițiștii din echipaj l-au sancționat și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice toate persoanele implicate.

Dacă am fost inconștient și cu leziuni atât de serioase cum am deranjat liniștea publică? Vecinii care mi-au acordat ajutor pot confirma în ce stare eram. În plus, dacă am intervenit în sprijinul surorii mele, care striga după ajutor, nu cred că se poate spune că am pornit vreun scandal și nici că puteam să trec pasiv, a mai spus suceveanul.

Polițistul Andrei Ioan Dascălu a declarat faptul că a proferat injurii și expresii jignitoare și a tulburat ordinea și liniștea publică a locuitorilor. În plus, l-a agresat și el fizic pe cel care l-a lovit în cap, tocmai de aceea i-a aplicat trei amenzi la legea privind tulburarea ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a amenzilor încasate este de 2.000 de lei, din care poate achita minimul la fiecare abatere, adică în total 300 de lei.

Bărbatul a decis să nu plătească amenzile și să le conteste, chiar dacă asta înseamnă că dacă instanța îi va respinge acțiunea va trebui să achite sancțiunea integral.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...