Motivul pentru care Palatul Cotroceni va fi iluminat roz, începând de joi, ora 20:00. Ce trebuie să știe bucureștenii

Motivul pentru care Palatul Cotroceni va fi iluminat roz, începând de joi, ora 20:00. Ce trebuie să știe bucureștenii

Administrația Prezidențială a anunțat că Palatul Cotroceni va fi iluminat roz, începând de joi, ora 20:00, și a explicat și motivul.

Care este motivul pentru care Palatul Cotroceni va fi iluminat roz

Potrivit Administrației Prezidențiale, Palatul Cotroceni va fi iluminat roz, joi, de la ora 20:00, în semn de solidaritate cu femeile care suferă de cancer la sân.

“Pe 1 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân. Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an campaniei de conştientizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei.

Cu această ocazie, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20:00″, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Este cel de-al cincilea an consecutiv în care Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân.

Motivul pentru care Palatul Cotroceni va fi iluminat roz, începând de joi, ora 20:00. Ce trebuie să știe bucureștenii

Cancerul la sân, cel mai frecvent tip de cancer, în rândul femeilor din România

De asemenea, Administrația Prezidențială a transmis că, în România, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor.

”În Româna, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată”, se mai arată în comunicatul citat.

Conform Administrației Prezidențiale, pentru prevenirea și depistarea promptă a cancerului la sân, cu decizii de tratament informate, este extrem de importantă educarea și conștientizarea.

”De aceea, creşterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaţionale şi de informare personalizate”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Autoexaminarea sânilor, lunar, la 7-14 zile de la prima zi de menstruație, este foarte importantă în depistarea timpurie a cancerului la sân. Depistat la timp, acesta poate fi tratat.

Între semnele ce ar trebui să le trimită pe femei imediat la medic sunt: noduli, denivelări, plieri, mameloane întoarse înăuntru, secreţii, precum și modificări de formă, culoare sau simetrie.

Vezi și: Drama nebănuită a mamei lui George Burcea. Cum se simte aceasta, după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar

Câteva recomandări pentru a ține la distanță cancerul mamar sunt: menținerea unei greutăți normale; o alimentație sănătoasă, bogată în fructe, legume și cereale integrale; evitarea sau limitarea consumului de alcool; mișcare zilnică; lipsa fumatului.

Între principalii factori de risc pentru cancerul de sân se numără: transmiterea ereditară; primul ciclu menstrual apărut înaintea vârstei de 12 ani sau menopauza instalată după vârsta de 55 de ani; prima naștere târzie, după vârsta de 30 de ani și iradierea regiunii toracice, mai ales înainte de vârsta de 30 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI