Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are cancer. Își făcea analizele mereu. Schimbări majore, după ce a primit diagnosticul nemilos

Diana Radu 27.11.2019, 15:24
Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are cancer. Își făcea analizele mereu. Schimbări majore, după ce a primit diagnosticul nemilos

Cătălin Botezatu a făcut declarații sincere despre boala grea cu care s-a confruntat. Creatorul de modă spune că a luptat enorm pentru a învinge cancerul. Cum a aflat acesta că are cancer și prin ce schimbări majore a trecut?

Cătălin Botezatu vorbește pentru prima dată deschis despre boala cu care s-a luptat

Creatorul de modă a trecut prin patru operații în numai două luni, din cauza unei afecțiuni care i-a pus viața în pericol. Medicii turci i-au extirpat o jumătate de colon și i-au făcut o chimioterapie hipertermică, procedură prin care se îndepărtează orice risc de extindere a infecției în organism.

Botezatu povestește că a fost un adevărat șoc pentru el să afle că are cancer, mai ales că el obișnuia să meargă permanent la doctor pentru analize sau controale, așa a și aflat că suferă de această boală. Juratul de la ”Bravo ai stil” a aflat că are cancer în urma unui control de rutină.

Catalin Botezatu a dus o luptă grea cu cancerul
Catalin Botezatu a dus o luptă grea cu cancerul

”Stai liniștit așa și, dintr-odată, te trezești că, în urma unei simple analize și a unui simplu apendic inflamat, afli că ai o tumoare de natură cancerigenă, ai cancer. Efectiv, în momentul acela, poate alți oameni ar fi reacționat negativ, ar fi plâns, ar fi urlat. Eu doar am întrebat: „Care e următorul pas? Pentru că eu cred că, în astfel de momente, oamenii trebuie să fie pozitivi și să găsească soluții. Eu nu am privit boala asta ca pe una fatală. M-am și ferit să îi spun numele, spuneam că am niște tumori, că sunt niște celule rele, cred că era o formă de negare cumva în subconștientul meu”, a declarat creatorul de modă.

”Trebuie să fac orice să înving boala!”

Cătălin Botezatu a învins cancerul după o luptă grea
Cătălin Botezatu a învins cancerul după o luptă grea

”M-am gândit că trebuie să fac ceva, absolut orice să înving boala, pentru că mai am multe de realizat. M-am gândit la proiectele mele, pe care nu le-aș putea duce până la capăt. Mă gândeam la Paris, pentru că trebuia să plec la Paris, la Săptămâna Modei, și prietenii mei îmi spuneau: „Ai înnebunit? Nu se mută Parisul de acolo și, nu în ultimul rând, mă gândeam că, până la vârsta asta, am demonstrat că sunt un luptător și că pot învinge aproape orice.

În mintea mea părea o luptă mult mai ușoară decât a fost, eu chiar credeam că o să mă operez și gata, am terminat cu problema, mă recuperez repede, nu trebuie să amân foarte multe proiecte care erau în derulare și stabilite de luni de zile. Nu m-am gândit că e chiar așa complicat… Că recuperarea e grea, că o intervenție poate trage după ea alte intervenții, că am să stau cantonat în spital așa mult (…).

Cu cancerul nu este de joacă, dacă nu ai toate resursele necesare, pentru că, la urma urmei, să nu fim ipocriți, trebuie să te adaptezi repede, trebuie să ajungi la un spital performant și să ai bani. Dar, repet, gândurile mele au fost că trebuie să-l înving, că trebuie să fac orice, dar orice, să merg mai departe și, nu în ultimul rând, să ajut oameni prin sfaturile și prin experiența prin care eu am trecut”, a spus Cătălin Botezatu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe