Motivul pentru care Emmanuel Macron a schimbat steagul Franței. Nu a anunțat pe nimeni de decizie

Ana Anitoiu 14.11.2021, 22:07
Motivul pentru care Emmanuel Macron a schimbat steagul Franței. Nu a anunțat pe nimeni de decizie

Emmanuel Macron a schimbat steagul Franței fără să anunțe pe nimeni. La decizia președintelui acestei țări, tricolorul francez a suferit o modificare ce la prima vedere ar putea trece neobservată.

Cum a schimbat Emmanuel Macron steagul Franței

Mai exact, steagul Franței are în continuare cele trei culori: albastru, alb și roșu, dar prima nuanță nu mai este chiar aceeași. În prezent, aceasta este un bleumarin. Drapelul ușor distinct este afișat pe toate clădirile anexate Palatului Élysée, Adunării Naționale și Place Beauvau, la Ministerul de Interne și așa mai departe.

Emmanuel Macron a decis să schimbe steagul Franței la data de 13 iulie 2020, la îndemnul directorului de operațiuni al Palatului Elysée, Arnaud Jolens, precum și a consilierului președintelui, Bruno Roger-Petit. În plus, complice ar fi fost și Marina Franceză, ce folosește dintotdeauna această nuanță de bleumarin.

Macron ar fi decis să modifice steagul Franței din motive estetice, dar mai ales deoarece și-ar fi dorit o reconectare cu drapelul revoluției franceze din anul 1793.

Motivul pentru care Emmanuel Macron a schimbat steagul Frantei. Nu a anuntat pe nimeni de decizie
Emmanuel Macron a modificat steagul Frantei

Emmanuel Macron, decizie drastică pentru o parte din populația Franței

Recent, Emmanuel Macron a anunțat că persoanele vaccinate anti-Covid-19 în vârstă de peste 65 de ani și-ar putea pierde certificatele verzi, de la jumătatea lunii decembrie, dacă nu își vor face și cea de-a treia doză, numită ”rapel” sau ”booster”.

”De la sfârșitul verii, a fost lansată o campanie pentru a-i proteja pe cei peste 65 de ani, precum și pe cei mai fragili dintre noi. Astăzi trebuie să accelerăm. Dacă ați fost vaccinat cu mai mult de șase luni în urmă, vă invit să faceți o programare pentru o vaccinare de rapel.

Din 15 decembrie, va trebui să prezentați dovada unei vaccinări de rapel pentru a prelungi valabilitatea permisului de sănătate”, a fost mesajul transmis de președintele Franței.

O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Franța

Recent, în luna octombrie, francezii au descoperit o nouă tulpină a coronavirusului, foarte diferită față de celelalte. Noua variantă, denumită B.1.X sau B.1.640, a fost depistată după ce 18 elevi și șase adulți s-au îmbolnăvit de Covid-19 într-o școală din Bannalec, un orășel din regiunea Bretania, în vestul Franței.

”Toate cazurile diagnosticate au lanțuri de transmitere identificate, ceea ce înseamnă că nu suspectăm o circulație prin intermediari neidentificați”, a transmis Agenția Regională de Sănătate din Bretania.

Noua tulpină de coronavirus ar fi fost adusă în Franța de o persoană care a sosit în această țară din Africa. Un profesor de la Universitatea Bar-Ilan din Israel, originar din Franța, Cyrille Cohen, a spus că este posibil ca această variantă să nu facă mari probleme. Însă, specialistul a precizat că apariția ei arată că este periculos faptul că țările sărace nu au acces la vaccinuri, acest lucru ducând la mutații ale SARS-CoV-2.