Motivul pentru care Dan Voiculescu vrea să-l dea în judecată pe Mihai Șora. ”E ultragiat, l-a somat deja”

Ioana Bucur 03.06.2021, 17:17

De pe Facebook, în instanță. Care este motivul pentru care Dan Voiculescu vrea să-l dea în judecată pe Mihai Șora. Cum a reușit filosoful în vârstă de 104 ani să îl provoace pe fondatorul Antenelor.

Dan Voiculescu vrea să-l dea în judecată pe Mihai Șora

De la o postare pe Facebook, s-ar putea ajunge în instanță. Dan Voiculecu vrea să îl dea în judecată pe Mihai Șora. Totul a început de la un mesaj postat pe platforma de social media în care folosoful îl numea pe omul de afaceri „turnător cu ifose de intelectual”, o reacție la aflarea veștii că fondatorul Antenelor și-a publicat o carte la Editura Academiei Române.

Voiculescu i-ar fi cerut lui Mihai Șora să șteargă postarea din mediul online, în caz contrar, va apela la instanță. Informația a fost dezvăluită de Cătălin Teniță, deputat USR-PLUS.

„Patronul Antenei 3, Dan „Felix” Voiculescu, l-a somat pe domnul Mihai ȘORA să șteargă ultimul post cu el, fiind ultragiat că a fost numit „turnător cu aere de intelectual”. În caz contrar, amenințând cu deschiderea unui proces.

Dat fiind că există o hotărâre CNSAS validată de justiție care arată că domnul Dan „Felix” Voiculescu a fost turnător, rezultă că domnul în cauză se simte jignit de sintagma „aere de intelectual”. Se vede de la o poștă că nu e intelectual, în ciuda insistențelor Academiei de a-l valida”, a scris Cătălin Teniță pe Facebook.

Dan Voiculescu vrea să-l dea în judecată pe Mihai Șora
Mesajul postat de Mihai Șora pe Facebook

„Turnătorul cu ifose de intelectual”

Textul de la care a pornit conflictul este o reacție acidă a filosofului în vârstă de 104 ani, care se întreabă cum a fost posibil ca Dan Voiculescu, pe care îl descrie ca fiind un „turnător cu ifose de intelectual”, să „pună numele Academiei pe copertă”, referindu-se la cartea lansată recent de omul de afaceri.

„Aflu că Editura Academiei Române îl publică pe Dan Voiculescu, turnătorul cu ifose de intelectual ale cărui fapte de corupție (pentru care a fost condamnat penal) și poluări din spațiul mediatic, prin mercenarii angajați la trustul său, sunt îndeajuns de cunoscute oricărui om onest, cu mintea clară, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj să pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe“ acolo)? Nu sunt adeptul generalizărilor isterice, al vinovăției colective, al anatemei aruncate la întâmplare, peste o întreagă instituție. Uscături există pretutindeni și nu razi de pe fața pământului o pădure pentru câteva crengi care zac pe jos, putrede”, a scris Mihai Șora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...