Motivul banal pentru care castraveții lungi se vând înfoliați, iar cei de grădină nu. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

Ana Anitoiu 13.06.2022, 08:29
Motivul banal pentru care castraveții lungi se vând înfoliați, iar cei de grădină nu. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

Motivul banal pentru care castraveții lungi se vând înfoliați, iar cei de grădină nu, a fost explicat de specialiști. În spatele diferenței dintre modul în care sunt vândute cele două sortimente există o cauză la care cele mai multe persoane nu s-ar fi gândit niciodată.

De ce sunt vânduți castraveții lungi în folie de plastic

Numeroși oameni s-au întrebat la un moment dat de ce sunt vânduți castraveții lungi în folie de plastic, iar cei de grădină fără. Acești castraveți se mai numesc „de seră” sau „europeni” și sunt considerați superiori celor obișnuiți, ceea ce se reflectă în preț.

Castraveții lungi au semințele mult mai mici decât cei obișnuiți și coaja mai subțire. Aceștia au un gust mai dulce față de cel al castraveților de grădină. Totuși, coaja lor subțire face ca riscul să fie crescut în ceea ce privește tăierea, zgârierea și deteriorarea acestor produse în timpul procesului de ambalare și expediere.

Motivul banal pentru care castravetii lungi se vand infoliati, iar cei de gradina nu
Castravetii lungi, tinuti in folie de plastic dintr-un motiv intemeiat. Foto: Unsplash.com

Motivul pentru care castraveții lungi trebuie să fie păstrați în folie

De asemenea, specialiștii au recomandat ca după ce cumpără castraveți lungi, oamenii să îi păstreze în folie până când îi consumă. Aceasta deaorece cojile lor subțiri îi fac să se strice mai repede. Castraveții europeni nu pot păstra apa și oxigenul în afara foliei.

Prin urmare, folia de plastic reprezintă un strat suplimentar de protecție pentru castraveții lungi. Specialiștii au mai recomandat ca la cumpărarea acestui tip de castraveți să fie verificate foarte bine produsele și să fie alese cele cu folia nedeteriorată. Chiar dacă ei nu par zgâriați în folia deteriorată, pot conține bacterii de descompunere.

Prin urmare, castraveții lungi se acoperă în folie de plastic înainte de a fi vânduți astfel încât să li se prelungească termenul de valabilitate. Păstrați în acest fel în frigider, ei pot rămâne proaspeți și până la zece zile.

Urmăriți Impact.ro și pe