A pus cenuşă peste castraveţii din grădină. A repetat trucul apoi an de an

Badea Violeta 30.03.2022, 11:44
A pus cenuşă peste castraveţii din grădină. A repetat trucul apoi an de an

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că legumele cultivate în propria gradină sunt mult mai gustoase decât cele din comerț. Dacă locuiești de mult timp la oraș și mănânci numai din supermarket, după ce vei gusta castraveții din grădină vei observa diferența. Este adevărat că îngrijirea acestor legume este un proces complicat, însă există un truc care poate da rezultate neașteptat de bune. Iată ce se întâmplă dacă pui cenușă peste castraveţii din grădină.

Trucul uimitor pentru castraveții din grădina ta

Castraveții se numără printre cele mai populare legume de la noi din țară. Aceștia sunt consumați atât simpli, cât și în salate extrem de delicioase. Așadar, dacă vrei să cultivi castraveți, atunci trebuie să știi ca procesul este destul de complicat și implică multă muncă. Din fericire, există un truc simplu care te va ajuta să obții rezultate excepționale.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi cenuşă peste castraveţii din grădină. Ea conține toate substanțele minerale și organice atât de necesare pentru creșterea răsadurilor de seră. În plus, este accesibilă și ieftină. O poți procura singur din diverse materiale. Nu vei regreta deloc efortul, fiindcă efectele sunt de-a dreptul uimitoare.

Cenușa conține o mulțime de substanțe ce au un efect benefic asupra castraveților. Utilizarea ei este utilă pentru creșterea și dezvoltarea tulpinii, a frunzelor și a sistemului radicular. De asemenea, cenușa elimină mulți dintre dăunătorii care obișnuiesc să invadeze grădina ta de legume și zarzavaturi.

Cenusa are un efect miraculos asupra legumelor tale
Cenusa are un efect miraculos asupra legumelor tale

Cum se obține cel mai bun îngrășământ natural

Cel mai bun îngrășământ natural se obține din câteva ingrediente ce sunt la îndemâna oricui. Tot ceea ce trebuie să ai este un pahar de cenușă și 10 litri de apă.

Amestecă foarte bine aceste două ingrediente, apoi lasă la macerat soluția obținută. După aproximativ o zi, aceasta va avea un efect benefic asupra plantele ce dau semne de îmbolnăvire.

Tufele de castraveți trebuie să fie fertilizate în timp ce solul este umed, adăugând un litru din soluție sub fiecare plantă din grădină. Rezultatele o să fie observate imediat și nu vei mai renunța niciodată la acest truc miraculos.

Și unde mai pui că soluția se obține extrem de simplu, din doar două ingrediente pe care le ai deja în gospodărie. Așa o să economisești foarte mulți bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...