Monica Odagiu poate face închisoare? Cum au fost judecate în România alte accidente mortale asemănătoare

Antonia Iacobescu 13.04.2023, 11:07
Monica Odagiu poate face închisoare? Cum au fost judecate în România alte accidente mortale asemănătoare

Monica Odagiu a fost implicată într-un accident mortal, duminică (9 aprilie), după ce un tânăr de 33 de ani a sărit în fața mașinii sale. Actrița nu l-a mai putut evita pe bărbat, care a decedat pe loc în urma rănilor grave. Acum, vedeta este la mâna experților. Ce pedeapsă ar putea primi?

Monica Odagiu poate ajunge după gratii?

Actrița Monica Odagiu trece prin momente cumplite, după ce în urmă cu câteva zile a accidentat mortal un pieton în vârstă de 33 de ani, pe o stradă din București. Anchetatorii încearcă acum să afle cum s-a produs, de fapt, accidentul în care și-a pierdut viața un bărbat. În astfel de accident rutiere, se efectuează o expertiză. În urma acesteia, șoferul află dacă i se va reține o parte de vină sau nu.

Imaginile accidentului în care a fost implicată actrița Monica Odagiu arată clar că tânărul de 33 de ani i-a ieșit pur și simplu în față, impactul fiind inevitabil. Vedeta a încercat în zadar să tragă de volan stânga, pentru a-l evita pe bărbat. Așadar, pe baza imaginilor apărute în spațiul public verdictul ar fi clar pentru Monica Odagiu: nevinovată.

Verdictul final, însă, îl vor da judecătorii! Expertiza va stabili viteza cu care șoferița a circulat, viteza cu care pietonul a fost lovit și viteza la care accidentul putea fi evitat.

Cazuri similare cu cel al Monicăi Odagiu

Cazul Monicăi Odagiu nu este singural în România! La noi în țară au existat șoferi condamnați pentru moartea unor pietoni care le-au ieșit în față.

Conform Adevărul, unul dintre cele mai interesate procese s-a judecat la Judecătoria Lugoj și Curtea de Apel Timișoara. Un tânăr a fost acuzat de ucidere din culpă, după ce a lovit o bătrână de 82 de ani care i-a ieşit în faţă pentru a traversa strada prin loc nepermis. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Din păcate, bătrâna a murit la o lună de la producerea accidentului. Toate cele trei expertize au arătat că victima a fost vinovată pentru că a traversat strada prin loc nepermis.

„Victima putea preveni accidentarea sa dacă s-ar fi asigurat că poate efectua în siguranţă traversarea carosabilului prin spaţiul din afara trecerii de pietoni sau dacă s-ar fi angajat în traversare pe marcajul pietonal din apropiere”, se arată în raportul întocmit de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti.

O motociclistă a fost condamnată, deși victima sa a traversat prin loc nepermis

Un alt caz asemănător este al unei motocicliste condamnate pentru moartea unui pieton care i-a ieșit în față. Deși pietonul a traversat prin loc nepermis, motociclista a fost găsită vinovată pentru că circula cu 70 km/h pe un sector de drum pe care viteza maximă permisă era de 50 km/h.

După ce a fost condamnată, motociclista și-a cerut dreptatea la CEDO.

„Nu doresc decât să încerc să fac lumea să fie mai informată în aceste cazuri, să ştie să se apere chiar de la început (ceea ce eu nu am ştiut) şi să ştie ce este de făcut în aceste cazuri de abuzuri. Pe mine nu m-a afectat atât de tare cât ar fi afectat un om care îşi câștigă pâinea cu şoferia, un şofer de livrări, un TIR-ist sau taximetrist, cu atât mai mult că nu mulţi oameni îşi permit să dea zeci de milioane (n.r. lei vechi) pe expertize, suplimente la expertize si contraexpertize, bani pe drum (4 ani de făcut naveta Bucuresti – Arad la atâtea termene), zile neplătite de concedii şi cazări plătite, plus avocaţi şi dauna propriu-zisă a accidentului”, declara motociclista pentru „Adevărul”.

Urmăriți Impact.ro și pe