Moneda care te poate face mai bogat cu 10.000 de euro. Toți colecționarii și-o doresc

Mihnea Tălău 25.02.2023, 16:52
Moneda care te poate face mai bogat cu 10.000 de euro. Toți colecționarii și-o doresc

Colecționarii au acum posibilitatea sa își achiziționeze obiectele dorite. Internetul abundă în anunțuri despre vânzarea unor monede mai vechi sau mai noi. Cei care mai au bani vechi, rătăciți prin sertare, pe care îi poți scoate la licitație în mediul online.

Moneda care te îmbogățește

Pe internet, un internaut a postatul anunț cu o monedă relativ nouă, existând șanse ca mulți să o aibă prin case. Prețul de vânzare este unul spectaculos, nici mai mult nici mai puțin de 10.000 de euro. Evident că anunțul a stârnit vâlvă printre colecționarii și pasionații de numismatică, potrivit Playtech.ro.

Vânzătorul de pe OLX solicită pentru moneda sa nu mai puțin de 500 de milioane este de 20 euro cenți și are o vechime nu foarte mare. Banul datează din anul 2002 și este din Italia. Având în vedere că foarte mulți români muncesc în Peninsula Italică, nu este exclus să o găsești prin sertare.

„Vând monedă 20 euro cent, Italia, anul 2002, cu 10.000 de euro”, este anunțul postat de român. Vezi cum arată în galeria noastră foto. Postarea a strâns mii de vizualizări, semn că pasionații de numismatică sunt interesați de ofertă și e dorită de mulți colecționari.

Una dintre ultimele monede de aur ștanțate vreodată, pentru a fi puse în circulație în SUA, s-a vândut cu un preț record în anul 2021. „Vulturul Dublu” din 1933 a costat 18,9 milioane de dolari.

Piesa foarte, „Vulturul Dublu” din 1933 a devenit cea mai valoroasă monedă vândută vreodată la o licitație, prețul său de vânzare fiind aproape dublu față de recordul anterior, potrivit Sotheby’s.

De ce a costat aproape 20 de milioane de dolari

Simbolul Libertății se află pe o parte și un vultur în zbor pe cealaltă, acest ban are o valoare de circulație de 20 de dolari. Dar ediția din 1933 a „Vulturului Dublu” nu a fost pusă niciodată în circulație și aproape toate monedele au fost returnate guvernului american, apoi topite.

Numai câteva dintre ele au supraviețuit, iar un număr mic a fost scos pe piață. În 1944, Serviciul Secret al Statelor Unite a declarat că orice astfel de monedă găsită în mâinile colecționarilor va fi considerată furată. Exemplarul vândut în 2021 este singurul care poate fi deținut legal de către o persoană privată, ca urmare a unei bătălii legale dintre fostul proprietar și Trezoreria americană.

 

Compoziție și edit foto: Narcisa Tomulecu

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...