Cum ar putea arăta steagul Americii dacă propunerea unei artiste va fi acceptată de Joe Biden. ”Acum nu mai reprezintă democrația și libertatea”

Ana Anitoiu 21.06.2021, 20:51
Cum ar putea arăta steagul Americii dacă propunerea unei artiste va fi acceptată de Joe Biden. ”Acum nu mai reprezintă democrația și libertatea”

O cântăreața le-a propus preşedintelui Joe Biden, vicepreşedintelui Kamala Harris şi membrilor Congresului american ca steagul Statelor Unite ale Americii să fie modificat. Iată cum ar putea să arate drapelul dacă schimbările gândite de ea vor fi aprobate.

Motivul pentru care artista a propus modificarea steagului Americii

În propunerea pe care a trimis-o către Joe Biden și Kamala Harris, printr-o scrisoare deschisă, cântăreața, actrița și compozitoarea americană de culoare Macy Gray, în vârstă de 53 de ani, a explicat motivele pentru care drapelul ar trebui să fie modificat. Potrivit cântăreței, steagul Americii ar trebui să fie actualizat astfel încât să reprezinte diversitatea populaţiei Statelor Unite. Ea a precizat că actualul drapel nu mai reprezintă ”democraţia şi libertatea”.

Artista a făcut trimitere la steagul bătăliei confederate, gândit drept simbol al opoziţiei abolirii sclaviei, precum şi la revolta de la Capitoliu ce a avut loc la 6 ianuarie 2021, realizată de susținători ai republicanului Donald Trump, care a contestat rezultatele alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut. Macy Gray susține că steagul ”a fost deturnat ca un cod pentru o anumită convingere” și că a devenit ”degradat, învechit, dezbinător şi incorect”, fără să mai reprezinte toți cetățenii. ”Nu este corect să fim forţaţi să îl onorăm. Este timpul pentru un nou steag”, a scris cântăreața.

Cum ar putea arata steagul Americii daca propunerea unei artiste va fi acceptata de Joe Biden
Cum ar putea arata steagul Americii daca propunerea unei artiste va fi acceptata de presedintele Joe Biden

Cum ar putea arăta steagul Americii

Cântăreața Macy Gray a făcut câteva sugestii pentru modificarea steagului Americii. Artista ar vrea ca dungile drapelului să nu mai fie de un alb imaculat, deoarece conform documentelor Smithsonian, acestea reprezintă puritatea sau inocenţa. ”America este mare. Este frumoasă. Pură nu este. Este zdrobită şi făcută bucăţi. Cum ar fi dacă dungile ar fi alb murdar?”, a scris ea.

De asemenea, Macy Gray susține că steagul Americii ar trebui să includă 52 de stele, dintre care două să reprezinte D.C. şi Puerto Rico, acestea făcând presiuni timp de decenii pentru a fi considerate state americane. În plus, cântăreața ar vrea un nou concept al stelelor.

”Dacă stelele ar reprezenta culorile noastre, ale tuturor – culoarea pielii voastre şi a mea – precum tonurile melaninei? Pătratul albastru reprezintă vigilenţa şi perseverenţa, iar dungile roşii, valorile. America este toate aceste lucruri. După 62 de ani, în 2021, ne-am schimbat şi este timpul pentru o transformare, una care să reprezinte toate statele şi pe noi toţi”, a mai menționat cântăreața Macy Gray în scrisoarea deschisă adresată lui Joe Biden și vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii.

Urmăriți Impact.ro și pe