Momentul în care trebuie să pui sare în mașina de spălat. Te ajută mai mult decât ai crede

Badea Violeta 15.12.2022, 20:14
Momentul în care trebuie să pui sare în mașina de spălat. Te ajută mai mult decât ai crede

Sarea este unul dintre cele mai întâlnite ingrediente în preparate, dar cât de des o folosești pentru altceva decât pentru gătit? E adevărat că sarea dă gust mâncărurilor, dar poate fi extrem de utilă şi pentru alte lucruri. Iată când ar trebui să o adaugi în mașina de spălat. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest truc simplu!

Când să pui sare în mașina de spălat

Sarea este ingredientul care se folosește la prepararea oricărui tip de mâncăre. Însă, puțini sunt cei care știu că ea poate fi utilizată și în gospodărie.

Asemenea bicarbonatului de sodiu sau oțetului, sarea este folosită la curățenie și nu numai. Aceasta poate face minuni și atunci când este adăugată în mașina de spălat.

Dacă speli rufe foarte des, știi că poate fi greu să obții rezultatele dorite. Albul se poate transforma în gri, iar culorile își pot pierde vivacitatea după ce trec prin prea multe cicluri de clătire.

Dar știai că poți rezolva problema foarte simplu? Ei bine, tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi 100-200 de grame de sare atunci când speli rufele, astfel le vei proteja pentru o perioadă mai mare de timp.

Citește și Semnul care arată clar că mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă. Primul detaliu la care trebuie să fii atent!

Superstiții despre sare
Cele mai tari trucuri cu sare

Cum mai poți folosi sarea în gospodărie

Este prezentă în orice gospodărie, dar sarea poate face mult mai mult decât să adauge aromă mâncării tale. Surprinzător sau nu, aceasta curăță, deodorizează și chiar îndepărtează unele pete.

  • Alungă gustul amărui

Dacă ai lăsat cafeaua pe foc mai mult decât ar fi trebuit și a devenit amară, încearcă să adaugi un vârf de cuțit de sare în cană înainte de a turna cafeaua. Sarea ar trebui să îți facă băutura mult mai plăcută la gust.

  • Îndepărtează buruienile

Dacă ai buruieni enervante care cresc printre crăpăturile din pavaj, nu este nevoie să cumperi tratamente scumpe pentru îndepărtarea lor. Presară sarea direct pe ele. Aceasta va fi absorbită atunci când va ploua și va ucide buruienile în scurt timp.

  • Împrospătează aerul din cameră

Lumânările parfumate și odorizantele de cameră din magazine conțin agenți cu potențial cancerigen. Însă, poți folosi sarea pentru a purifica și împrospăta aerul din casa ta. Pune sare într-un vas și acoperă-l cu câteva picături de ulei esențial natural.

  • Curăță mopul

Mopul se murdărește pe măsură ce îl folosești, iar aceasta nu poate fi curățat doar prin spălarea cu apă. Prepară o soluție din sare și apă, apoi introdu mopul în ea și lasă-l peste noapte.Vei observa că acesta își va recăpăta strălucirea de altădată.

Citește și De ce ar trebui să presari întotdeauna sare peste buretele cu care speli vasele. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...