Semnul care arată clar că mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă. Primul detaliu la care trebuie să fii atent

Cătălina Burghelea 19.11.2022, 14:02
Semnul care arată clar că mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă. Primul detaliu la care trebuie să fii atent

Fără îndoială, aparatele electrocasnice reprezintă un mare ajutor pentru gospodinele care vor să facă treabă în casă într-un mod mai rapid și eficient. Totuși, este necesară îngrijirea lor. Iată semnele de avertizare care arată clar că mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă. Detaliile la care trebuie să fii atentă.

Semne de avertizare care arată clar că mașina de spălat trebuie curățată bine

Mașinile de spălat scutesc foarte mult din munca gospodinelor, mai ales când coșurile din baie sunt pline ochi cu rufe murdare. În timp ce mașina spală, acestea se ocupă de alte treburi prin casă sau bucătărie. Trebuie să știi că, dacă nu ai grijă de aparatul electrocasnic, poate interveni o problemă în viitor.

Îngrijirea mașinii de spălat presupune și curățarea acesteia. Este esențial să acorzi atenție acestui detaliu, pentru a avea mereu rufe perfect curate și parfumate, a optimiza consumul și a-i prelungi durata de viață.

Detalii la care să fii atentă

În ciuda faptului că face minuni cu hainele noastre, mașina de spălat are nevoie de îngrijire și întreținere regulată, pentru a-și prelungi durata de viață și pentru a nu fi nevoită să cheltuiești mai mulți bani din buzunarul tău, încercând să rezolvi probleme pe care le poți rezolva cu ușurință. Din acest motiv, îți dezvăluim semnele de avertizare care indică faptul că trebuie să o cureți cât mai curând posibil.

La ce program se spală hainele albe

Miros neplăcut în haine

Acest lucru poate apărea după ce acțiunea de spălare a fost efectuată, iar motivul principal ar fi că tamburul și filtrele sunt murdare. Deci, dacă simți un miros neplăcut în haine, curăță imediat mașina de spălat.

Mucegai pe cauciuc

Mucegaiul apare din cauză că partea cauciucată a mașinii rămâne umedă dupa fiecare spălare. Pentru a rezolva problema, șterge bine zona cu o cârpă. Astfel, eviți și prezența ciupercilor.

Pete pe îmbrăcăminte

Deși tocmai au fost spălate, se întâmplă ca rufele să rămână pătate. Este un indiciu clar că trebuie să igienizezi foarte bine cuva mașinii și să te asiguri că nu prezintă daune mai mari.

Acumulare de resturi în tambur

Cu toate că nu este atât de neobișnuit să observi resturi pe marginea cuvei, acestea pot deveni o problemă pentru mașină dacă ajung în filtre, așa că ar trebui să cureți interiorul după fiecare spălare. Datorită acestor sfaturi, fii sigură că nu vei mai avea probleme cu mașina de spălat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...