VIDEO

Momentul dureros în care Rafael Nadal și-a spart nasul la US Open. Cum arată după accidentare campionul spaniol. FOTO

Gabriel Peneș 02.09.2022, 13:22

Momentul dureros în care Rafael Nadal și-a spart nasul la US Open. Campionul spaniol a câștigat partida din turul 2, învingându-l pe italianul Fabio Fognini cu 2-6, 6-4, 6-2, 6-1. Dar,l în timpul meciului, deținătorul a 22 de titluri de Grand Slam a suferit o accidentare stupidă ce a necesitat intervenția medicilor. Rafael Nadal a avut parte de probleme medicale pe tot parcursul anului, dar a reușit să câștige la Australian Open și Roland Garros.

Momentul dureros în care Rafael Nadal și-a spart nasul la US Open

Momentul dureros în care Rafael Nadal și-a spart nasul la US Open. Campionul spaniol a avut parte de probleme medicale pe tot parcursul lui 2022 și nu numai. Acum un an mergea în cârje, după ce fusese supus unei operații la piciorul la care suferă de sindromul Muller-Weiss ce-i afectează oasele labei piciorului stâng.

Înainte de Australian Open a avut Covid-19, dar a revenit și s-a impus la primul Grand Slam al anului, după o finală epocală cu Daniil Medvedev. În primăvară și-a fisurat o coastă, iar la Roland Garros a fost la un pas de abandon din cauza durerilor de la piciorul la care are acel sindrom, fiind nevoit să evolueze cu infiltrații. Dar a câștigat și acolo, pentru a 14-a oară în carieră. Apoi, înainte de semifinala de la Wimbledon cu Nick Kyrgios a fost nevoit să se retragă din cauza unei leziuni abdominale de 8 centimetri.

Cum arată după accidentare campionul spaniol

Dar Nadal pare să rămână indestructibil în ciuda tuturor acestor probleme medicale. El a câștigat meciul din turul 2 la US Open cu italianul Fabio Fognici, scor 2-6, 6-4, 6-2, 6-1, după două ore și 38 de minute. Spaniolul a reușit acest lucru după un debut dezastruos de meci, fiind condus cu 2-6, 2-4, la un moment dat.

În timpul partidei, la un schimb intens de mingi cu Fognini, Nadal s-a oprit brusc, a aruncat racheta pe jos și a mers spre marginea terenul unde s-a întins pe spate, cerând intervenția medicilor. Când s-au dumirit, spectatorii și comentatorii și-au dat seama că jucătorului de 36 de ani îi curgea sângele din nas. Dar aproape nimeni nu își dădea seama ce a cauzat acest lucru.

După ce au fost difuzate mai multe reluări, fanii și jurnaliștii au realizat ce s-a întâmplat. Racheta lui Nadal a ricoșat din suprafața dură și s-a izbit de nasul jucătorului. Medicii s-au chinuit câteva minute să oprească sângerarea și apoi i-au pus un plasture. Nadal a revenit în joc și, în buna lui tradiție, a câștigat meciul.

Soția sa are complicații cu sarcina

Rafael Nadal a reacționat cu umor, la întâlnirea cu jurnaliștii de la finalul meciului cu Fognini. El a admis că i s-a mai întâmplat un lucru asemănător, la în timp ce juca golf.

„Sunt puțin amețit, m-a durut puțin, dar am trecut peste. Mi s-a mai întâmplat, dar cu crosa de golf, nu cu racheta de tenis”, a spus Nadal, plin de umor, la conferința de presă ce a urmat întâlnirii, citat de Eurosport.

Rafa Nadal mai are un motiv de îngrijorare. Soția sa, Francesca Maria, căreia i se spune Xisca, este internată la o clinică privată din Palma de Mallorca. Ea se află sub observație în a 31-a săptămână de sarcină și va rămâne sub îngrijirea medicilor, cel puțin până în săptămâna 34, potrivit publicației La Razon.

Nadal și Xisca, care sunt împreună de 17 ani,  așteaptă un băiețel, dar există riscul ca acesta să se nască prematur, lucru ce se reflectă și în starea de spirit a campionului spaniol în turneul de la US Open.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....