Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon 2022, în semifinale. Motivul pentru care tenismenul nu ar mai juca

Stan Filon 07.07.2022, 14:45
Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon 2022, în semifinale. Motivul pentru care tenismenul nu ar mai juca

Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon 2022, în semifinale! Spaniolul s-a calificat în semifinale la Wimbledon după victoria în fața lui Taylor Fritz (24 de ani, 14 ATP), consemnată după scorul de 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4). Sportivul aflat pe locul 4 WTA a avut însă parte de o partidă de coșmar, după ce a acuzat dureri serioase de abdomen. Jucătorul de tenis a fost măcinat în ultima perioadă de accidentări și pare că este cu moralul la pământ din această cauză.

Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon 2022, în semifinale

Tenismenul Rafael Nadal se află la doi pași de câștigarea unui nou titlu la Wimbledon, însă a venit cu o veste devastatoare pentru fanii săi. Sportivul în vârstă de 36 de ani a mărturisit că a avut probleme de sănătate în timpul meciului câștigat cu greu în fața lui Taylor Fritz și a spus că nu știe dacă va putea continua la Wimbledon. A acuzat dureri abdominale despre care a vorbit la conferința de după încheierea partidei de tenis.

„Corpul meu e bine, dar este ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când serveam aveam un junghi acolo. Am crezut că nu voi putea termina partida. E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc. Nu știu dacă voi participa în semifinale, am nevoie să mă informez, să îmi fac niște teste și trebuie să ascult de cei care se pricep. Este o decizie de jucător, dar și una de echipă. Când nu am o anumită problemă, dau de alta. Sunt îngrijorat pentru că știu ce dureri am avut și prin ce am trecut”, a declarat Nadal, conform Marca.

Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon, in semifinale
Rafael Nadal s-ar putea retrage de la Wimbledon, in semifinale

Va lua o decizie împreună cu echipa sa

Așadar, Rafael Nadal ar putea să se retragă de la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat ultima dată în anul 2010. Wimbledon 2022 ar fi putut deveni al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei pentru Rafael Nadal. O eventuală victorie l-ar distanța și mai mult față de rivalii Roger Federer (40 de ani, locul 97) și Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP), ambii au câte 20 de titluri. În plus, Djokovic s-a calificat și el în semifinale.

Pentru un loc în finală, Rafael Nadal, campion în acest an la Australian Open și la Roland Garros, ar trebui să joace împotriva australianului Nick Kyrgios, care a trecut în trei seturi de Cristian Garin, 6-4, 6-3, 7-6 (5). Pe cealaltă jumătate de tablou se înfruntă Novak Djokovic și Cameron Norrie.

Ultima accidentare l-a ținut departe de tenis timp de 6 săptămâni

Rafael Nadal s-a tot accidentat în ultima perioadă și a ratat turnee importante. Ultima accidentare a avut loc în luna martie 2022, chiar în finala Indin Wells pierdută în fața americanului Taylor Fritz. Spaniolul a declarat că i-a fost greu să respire și a acuzat o durere acută. Imediat după turneul, sportivul și-a făcut analize amănunțite, iar rezultatul l-a lăsat fără cuvinte: fisură în zona coastelor.

„Nu este o veste bună, nu mă așteptam la asta. Sunt devastat, trist, pentru că am avut un început foarte bun de sezon și am intrat în acest moment important al anului cu sentimente și rezultate bune. Dar întotdeauna am avut spirit de luptă și dorința de a trece peste greutăți. Voi fi răbdător și voi lucra din greu pentru a mă recupera”, a reacționat Nadal, care a fost nevoită să stea departe de tenis timp de 6 săptămâni.

Rafael Nadal suferă de o boală rară

Sportivul iberic suferă și de o boală rară, care s-a agravat în ultimii 15 ani. Sportivul a fost diagnosticat cu sindromul Muller-Weiss, o boală rară care i-a provocat multe dificultăți în ultimul deceniu. A jucat ani de zile cu o durere la un picior, care s-a agravat în ultima perioadă.

 „În ziua în care am devenit campion la Madrid am simțit un defect, iar investigațiile au arătat că aveam o problemă la osul scafoid. În acea perioadă mulți doctori nu au putut găsi o soluție, iar în cele din urmă am fost diagnosticat cu această boală,” declara Nadal.

Rafael Nadal a fost clasat pe locul 1 în clasamentul ATP timp de 209 de săptămâni și a terminat ca numărul 1 modnial sfârșitul de an de nu mai puțin de cinci ori. Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam masculin la simplu, un record până acum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...